Vinst mot HC Dalen

Serieledarna kom på besök till Lindesberg på lördags eftermiddagen och det blev en mycket tight tillställning.

Första perioden började i ett virvlande tempo och det var tight och tufft från första nedsläpp, det var helt jämt fram till 13-14 minuter in i perioden men efter det fick Dalen ett litet övertag sista delen av perioden och kunde också  utnyttja det genom att göra 0-1 genom Felix Lidgren fint framspelad av Sami Lija och Hjalmarsson tiden för målet var 17.56.

Andra perioden var en riktig scenförändring då det var Lindlöven för hela slanten och 3.10 in i perioden gjorde Anton Björkman 1-1 fint framspelad av Tobias Sjökvist. 7.19 var det dags igen för Björkman att göra 2-1 efter slarv i mittzon av Dalen tog han pucken och placerade in pucken mellan benen på duktiga Dalen målvakten Hampus Hedman. Lindlöven tryckte på kraftigt hela perioden men det blev inga fler mål.

Tredje perioden blev jämn och tät igen, efter 11.35 utnyttjade Lindlöven ett Powerplay och Johannes Jämse’n tryckte in 3-1 framspelad av Elias Lindgren och Isak Jonsson.  Dalen kunde sedan reducera i samma spelform genom Karl Smedberg assisterad av Kristian Röykås Mathisen då det återstod 5.09 av matchen. Resterande del av matchen skapade inte Dalen just någonting och Lindlöven vinner rättvist med 3-2.