Vinst i Kiruna

Bild: Max Zackrisson

Första perioden börjar väldigt sömnigt från båda lagen, Lindlöven kommer verkligen inte upp i fart och tempo. Kiruna tar ledningen på ett slarv av Löven, Jacob Hanson ass Mustonen och Palovaara tillåts att slå in en retur tid 15.22. Inte mycket mer händer efter det.
I den andra perioden tillåts Kiruna ganska omgående att göra 2-0 genom Simon Thyni ass Kemi samt Mustonen återigen av slarv från Lindlöven tid 2.54. Då tar Lindlöven time out och jag tror inte att någon i Lombia undgick att höra från Dufåker att han inte var speciellt nöjd. Efter det så hände något med laget och man formligen körde över Kiruna med väldigt fysiskt spel och det regnade skott mot kassen ofta med två Lindlövenspelare framför mål. Man vann mängder av andra puckar utan att få hål på Duktiga Filip Eriksson i Kiruna kassen, perioden slutar 1-0 till Kiruna.

I den tredje perioden  fortsätter Lindlöven på samma spår som i andra och får till en snabb reducering genom Tim Alverhag som styr in 1-2 ass Karlsson samt Barklund. Nu var jakten på kvittering igång och Kiruna lade bara ut pucken ur egen zon så Löven grabbarna fick vända fort. Löven ”trycker” sönder Kiruna rejält och man väntar bara på att det ska ringa, men tiden går….. till 56.39 då styr Edvin Lindström in kvitteringen ass av E. Lindgren. Resultatet står sig perioden ut.

Förlängningen startar lite trevande från båda lagen som inte vill tappa puck men 64.02 gör Johannes Jämsén en riktigt fin individuell prestation och avgör till 2-3 ass J.Karlsson och det måste sägas var riktigt rättvist med tanke det spelövertag Lindlöven har i drygt två perioder