En vinst och en förlust

Lördagen slutar snöpligt med förlust i Sundsvall som gör matchens enda mål med 4 min kvar att spela. En jämn och tight match där Lindlöven styr händelserna i första perioden, men det står 0-0 efter första.

Andra perioden spelar Lindlöven 4 mot fem i hela 8 minuter Sundsvall får momentum och trycker verkligen ner Lindlöven ordentligt, noterbart är att Sundsvall inte har några utvisningar. Men det krigas och Fryckan håller tätt.

I den tredje perioden känns det som att lagen inte skapar mycket och det går mot en 0-0 match, men med 4 minuter kvar så får Sundsvall ett friläge som utnyttjas av Martin Arpe på annars en strålande Jonathan Frykholm. Lindlöven skapar inte mycket efter det och matchen slutar 1-0 till Sundsvall

Efter lördagens förlust laddar Löven om, åker till Umeå och sover efter den snöpliga förlusten mot Sundsvall. Reser sedan upp till Piteå för match på söndagen.

Första perioden mot Piteå startar i högt tempo och båda lagen spelar fysiskt, det känns ändå som att Lindlöven är lite starkare och vinner många dueller, lite grinigt är det också som sig bör. Men perioden slutar 0-0

Andra perioden startar precis som den första och det känns som att första målet kommer att bli viktigt. Och det är Lindlöven som gör det efter 18 min när Falk och Norberg vinner kamper i sarghörnet och Norberg skickar in pucken framför kassen där en hårt trängd Lukas Johansson vinner sin kamp och skickar in 0-1 i nättaket bakom John Westermark i Piteå kassen.

I den tredje perioden känns det som Piteå är frustrerat och Lindegrabbarna fortsätter spela fysiskt och vinna kamperna. Efter 46 min så sprätter Johannes Jämse’n in 0-2 på en retur ass Sjökvist samt Jonsson. Efter det så trycker Piteå på och forcerar framåt, men de kommer inte in på kassen och de skott som går igenom tar tryggheten själv Jonatan Frykholm hand om. Piteå tar ut målvakten med 2 min kvar, men det blev aldrig farligt. Lindlöven vänder hem med 3 poäng. Det känns som att det blir 87 sköna mil hem mot Lindesberg.

Stort stort tack till det helt underbara borta stöd på ca 20 personer som verkligen hjälpte laget att bärga denna vinst🙏🏻.