Kalix förlorade första Play In-matchen mot Falun

Första perioden var drygt 4 minuter gammal när Kalix fick Markus Hansson utvisad och en halv minut senare kom 1-0 för Falun. I minut 9 fick Kalix chansen att spela 5 mot 4 i 4 minuter men närmare än några skott på mål kom man inte. Med 3 minuter kvar av perioden lyckades Albin Säteri överlista Faluns målvakt till 1-1 vilket stod sig perioden ut. Kalix var det bättre laget i första och skapade flest chanser.

Skott 9-17

Andra perioden var bara 23 sekunder gammal när Falun åter tog ledning till 2-1. En fristående Falunspelare framför Kalix mål fick pucken och kunde enkelt överlista Anton i målet. Andra perioden jämna spelet ut sig lite och Falun fick en del chanser när Kalix hade utvisade spelare men Kalix klarade av ytterligare baklängesmål. Kalix hade PP vid två tillfällen men fick inte riktigt till det. Med 6 minuter spelade av perioden slog Alfred Hjelm en bra passning som friställde Filip Lindbäck som säkert kunde göra 2-2. I minut 13 blev Kalix lite för heta i anfallszon och Falun fick en 2 mot 1 som man utnyttjade till 3-2.

Skott 10-8

Tredje perioden pressade Kalix ner Falun i deras zon och skapade ett flertal fina chanser till kvittering. En bra spelande målvakt och lite oskärpa i avsluten gjorde att Kalix kammade noll. Med dryga minuten kvar tog Kalix ut målvakten och som så ofta händer kunde Falun göra 4-2 i tom bur.

Skott 8-17

Förlusten innebär att Kalix måste vinna de återstående matcherna i Part Arena. Den första spelas nu på fredag 19.00 och en eventuellt avgörande dagen efter på lördag 16.00. Sett till händelserna i dagens match borde Kalix ha alla möjligheter att vända matchserien till sin fördel. Det som måste börja stämma är spelet 5 mot 4, på de senaste två matcherna har man haft möjlighet i 16 minuter men inte lyckats göra mål.

34.49 2 min Pontus Eriksson FIF

2 min Levi Wunder KHC