Eftersnack: Troja-Mörrum 1-3

Med tre tongivande backar på skadelistan och ett stort frågetecken för ytterligare en, Samuel Wälimaa sjuk och veteranen Marcus Paulsson avstängd var det ett snudd på uträknat Mörrum Hockey som idag åkte till Ljungby för match mot serieledarna Troja.

Ändå vinner Goiset, efter en makalös laginsats.

”Idag är det många som gör personbästa. Framförallt när det gäller försvarsspelet. Jag tror aldrig att vi har blockat så många skott. Backarna gör ett grymt jobb och städar framför målet. Vi tvingar Troja att ta skotten utifrån. Jag tror nog att Martin känner att de flesta av de 41 skotten är ganska bekväma”, säger Mörrums tränare Richard Melkersson.

Flera spelare gjorde storartade insatser i Ljungby. Emil Andersson, Kimi Harju och Elliot Stahmann från J20 kom alla in och spelade mogen seniorhockey. Martin von Schoultz var som alltid lugn och säker mellan stolparna. Filip Brahm fick dra ett mycket tungt lass på backsidan. Han spelade cirka 25 minuter och satte också det viktiga ledningsmålet i andra perioden via ett mäktigt slagskott.

”Jag knäckte en klubba på uppvärmningen, och fick en ny. Nya klubbor är styvare, så det var nog därför skottet blev så hårt”, säger Filip.

Länge var det osäkert om Filip skulle kunna komma till spel. Hans dag började nämligen på lasarettet i Karlshamn. Mörrums assisterande lagkapten täckte ett skott mot Alvesta för snart två veckor sedan, och fick ont på nytt under och efter matchen mot Segeltorp.

”Jag hade jäkligt ont, så jag fick åka in på röntgen. Men det var tack och lov ingen skelettskada, så det var bara att bita ihop, ta några värktabletter och köra”.

”Filip spelar med en trasig fot, men gör ändå sin bästa match den här säsongen. Det är imponerande”, säger Richard Melkersson.

Elliot Stahmann spelade fram till 0-1-målet och noterades därmed för sin första poäng i A-laget. Elliot var också nära att bli målskytt i tredje perioden och verkar trivas mot Troja. Han gjorde tidigare i år sin första match på seniornivå i hemmamötet med smålänningarna. Även då blev det seger.

Hugo Fryléns målform håller i sig. Hugo satte 0-2 sedan Vilmer Stahmann jobbat fram pucken på ett förtjänstfullt sätt.

Khalid Ibrahim punkterade matchen i slutminuten med 1-3 i tomt Trojamål.

Tack vare segern har Goiset fortfarande ett visst häng på tredjeplatsen, som leder till playoff till Allsvenskan. Mörrum är fyra poäng bakom Troja (som dock har en match mindre spelad) och fem poäng bakom Alvesta. Just Alvesta kommer på besök till Jössarinken i fortsättningsseriens slutomgång. Vilken avslutning på säsongen det kan bli!

”Vi har klarat vårt första mål (nytt kontrakt). Nu siktar vi in oss på nästa. Vi behöver inte känna någon oro alls. Det är en fin sporre att kunna titta uppåt”, säger Richard Melkersson.

HIGHLIGHTS: IF Troja-Ljungby – Mörrums GoIS IK (hockeyettan.se)

IF Troja-Ljungby-Mörrum Hockey 1-3 (0-0, 0-1, 1-2)
Troja: William Romfors. Mörrum: Filip Brahm, Hugo Frylén, Khalid Ibrahim. Skottstatistik: 41-11. Publik: 903.

Foto: Leif Hellerin