Kalldusch mot Dalen

Bois åkte på en rejäl kalldusch när man idag mötte Dalen. Hela 1-6 (1-3,0-2,0-1) slutade matchen i Dalenfavör, och detta trots att Bois vann skotten klart och också förde väldigt stora delar av matchen.

Bois inledde matchen piggast och förstakedjan med Oliver Kandergård, Joonas Alanne och Philip Norberg hade två byten med långt tryck i Dalenzonen. Men så får Dalen en tekning i anfallszon, puck upp till back som lägger en handledare på mål och det står 0-1. Om 0-1 var något av ett slumpmål så var 0-2 desto snyggare. I Dalens första riktigt etablerade anfall så spelar de runt tills Kalle Hulth kan stå vid ena stolpen och raka in den i öppen kasse. Bois hade annars mer puck men skapade inte så jättemånga heta målchanser, men när ett långt anfall till slut ger fri gata fram för Adam Samuelsson så kliver han fram och drar in 1-2. I slutet av perioden så får Dalen powerplay, det tar fyra sekunder innan SHL-skyttekungen Martin Thörnberg drar till ett direktskott som rätt långt ut ändå borrar sig in i Isak Olssons första kryss. Dalen vinner således första perioden med 1-5.

Bois inleder också den andra perioden med flest och längre anfall. Men nästa sekvens blir symptomatisk för matchen. Bois har ett jätteläge när Gustav Malmkvist får fri gata in i zonen och han kliver långt in mellan cirklarna med bra skymning framför, men skottet räddas och returen ger ett två mot ett-läge där Martin Thörnberg passar broder Jesper till öppet mål och 1-4. Och bara en liten stund senare kommer också 1-5, ett skott från blå Isak borde ha tagit. Efter det ryts det till från spelarhåll i båset och Bois steppar upp tempot ytterligare ett snäpp. Efter det radar man upp bra lägen. Norberg rundar försvaret och bryter in på kassen men målvakten räddar och även om pucken ligger lös efter lyckas ingen trycka in den. Simon Eriksson får helt öppet mål från en halvmeter men missar målet med en backhand. Dalen hänger inte med och drar på sig ett par utvisningar, men skottlägena man skaffar sig sitter i magen på målvakten och perioden slutar 0-2.

I den sista perioden fortsätter Boispressen, man har öppet mål, 4-5 riktigt bra skottlägen, styrning millimeter utanför med mera, men det vill sig inte för aftonen. Istället kommer en spelvändning och 1-6 är ett faktum. Ett ruggigt effektivt Dalen vinner trots att Bois ägde spelet. En lärpeng för hemmalaget att man inte får bjuda på spelvändningar, det kan bli kostsamt.

Av Krister Holm
Foto Anna Engström