Femetta hemma mot Segeltorp

Det blev till en slut ganska bekväm seger för Brödernas/Väsby som hemma slog tillbaka Segeltorp med 5-1. Efter två mindre bra inledande perioder lossnade det till slut i den sista perioden då laget gjorde två mål och stängde ner matchen på ett kontrollerat sätt.

– Skönt med vinst. Men spelmässigt är vi inte bra ikväll. Framför allt i första och andra perioden är vi långsamma i spelet med puck, spelar svårt och på det sättet drar vi ner på tempot. Tredje är spelmässigt bättre. Där är vi kompakta i mittzon vilket gör vårt försvarsspel bättre och på det sättet skapar vi även fler och bättre lägen när vi vinner puck och går till anfall, säger tränare Jesper Kemi.

Det blev ingen bländande match när Brödernas/Väsby äntligen gjorde sin första hemmamatch på nästan tre veckor. Det trots att laget fick en smakstart på matchen när Fredrik Forsberg sköt laget till ledningen redan i matchens andra minut när man spelade i numerärt överläge.

Men det lossnade sedan aldrig riktigt i spelet där flytet saknades och där passningarna och mottagningarna aldrig riktigt kuggade i. Laget avslutade trots det ändå den första perioden hyggligt där man kom fram i en del fina lägen och där nog någon puck till borde ha slunkit in bakom en väl spelandes målvakt i Segeltorp.

Men det spelet tog laget aldrig med sig ut till den andra akten. Där inledde laget i numerärt överläge men tiden rann ut utan att man skapade något av värde. Det ofruktsamma spelet fortsatte sedan och där det istället var Segeltorp som hamnade i händelsernas centrum via en del fina omställningar.

Linus Ryttar tvingades göra en riktigt bra räddning och förhindrade en kvittering men tvingades kort därefter ändå kröka rygg. Det efter att gästernas Simon Deldén kom fri från kanten och sedan kallt chippade pucken bredvid Ryttar – mitt i dragningen.

Men likt den första perioden, så kom Brödernas/Väsby bättre till sin rätt under den andra hälften. Kampviljan blev större och duellerna vanns. Framför visade man musklerna runt Segeltorps kasse vilket sedermera gav resultat.

Bra slit av såväl Tobias Liljendahl och Henrik Rommel bäddade för Joni Nikkos ledningsmål till 2-1 där sistnämnda dunkade in ledningspucken i det vänstra krysset.

Vid utökningen till 3-1, som Filip Rydström styrde in, var det kampen framför mål som vanns och där målvakten inte kan ha sett mycket av den skottpassning som Rasmus Sörgardt skickade in från offensiva blå.

Den sista perioden blev sedan den klart bästa från Brödernas/Väsby där laget kontrollerade matchen ganska så komfortabelt. Laget skakade av sig ett numerärt underläge tidigt i perioden och när sedan Erik Aterius stressade fram pucken till Christian Hägg, som behärskat tryckte in 4-1 i målvaktens vänstra hörn, kändes matchen avgjord.

Av bara farten satte Rasmus Sörgardt även 5-1 via ett avslut som på något sätt hittade in till nätmaskorna och där pucken måste ha touchat någon spelare på vägen fram. Segeltorp var därefter ett slaget lag och där matchen avslutningsvis spelades av utan någon större nerv.

Sammanfattningsvis så kan man väl säga att Brödernas/Väsby till slut gjorde det man skulle men det dröjde ändå ganska länge innan spelpolletten trillade ner. När väl det enkla togs fram så lossnade till slut även spelet och då ramlade målen in vilket gjorde att matchen till sist ganska så komfortabelt kunde vinnas.

Filip Rydström går från klarhet till klarhet efter sin långa avstängning i början av grundserien och gjorde ikväll sitt tredje raka mål på lika många matcher. Tekade som vanligt suveränt bra och gick i bräschen med sitt fysiska spel och får därmed tre grisar för insatsen.

Två grisar ges till Sebastian Walfridsson som var väldigt rejäl och pigg i sitt spel och gjorde en av sina bättre matcher för säsongen enligt mitt tycke.

Sista grisen ges till Ludvig Georgsson som tillsammans med sin backkollega Sörgardt var företagsam och stabil och låg även bakom två mål i matchen via lika många framspelningar.

I övrigt ges plusbetyg till Tobias Liljendahl, Jon Nikko samt till Anton Brandhammar.