Trubbigt Brödernas/Väsby föll i seriefinalen

Brödernas/Väsby fick ingen revansch när laget för andra gången mötte Hanviken. I en tät och jämn match var hemmalaget hetare och vann seriefinalen med 5-1 efter att de två sista målen spelades in i öppen kasse.

– En väldigt slätstruken match från vår sida. Det är många delar i vår prestation idag som jag ifrågasätter, men framförallt passningsspelet och att vi är väldigt trubbiga offensivt sett, säger tränare Jesper Kemi.

Släpper man in fem mål kan man tro att det var försvarsspelet som fallerade för Brödernas/Väsby i seriefinalen borta mot Hanviken. Men den var det inget större fel på utan istället var det offensiven som klickade i en match där Hanviken bättre tog tillvara på sina lägen.

I en sett över hela matchen jämn match, var det ändå Brödernas/Väsby som i den första perioden tog ledningen när Axel Olsson höll sig framme och tryckte in sin egen retur. Vid tillfället studsade pucken lagets väg eftersom en Hanviken-back var den som sist touchade pucken.

Så långt var allt väl för Brödernas/Väsby som ökade trycket under den första halvan av mittakten och där en utökning i målprotokollet minst sagt hängde i luften. Men för tama avslut i kombination med en duktigt spelandes hemmamålvakt gjorde att laget inte fick den utdelning som man kan tycka att laget då förtjänade.

Hanviken som inte hade speciellt många vassa chanser under mittakten, fick dock till en kvitteringspuck väldigt plötsligt i periodens trettonde minut. Ett nerlägg av en hemmaback, som han själv åkte och jagade på, studsade fram precis till hans klubba efter att en Brödernas/Väsby back inte lyckades rensa undan pucken. Avslutet var sedan hårt och precist där den borrades in i Linus Ryttars vänstra kryss.

En olycka kommer sällan ensam och fyrtiotvå sekunder senare stötte hemmalaget fram igen. Ett avslut där inte Ryttar lyckades hålla pucken, som studsade ner och först till den var en hemmaspelare som tryckte in returen.

En olycklig minut som vände på matchen. Något som där innan  kändes kontrollerat av Brödernas/Väsby blev sedan till ett pressat läge från vilket laget aldrig kunde hämta sig ifrån.

Den sista delen av andra perioden blev grinig och det drabbade Brödernas/Väsby hårdast som tvingades kriga undan två raka numerära underlägen.

I den sista perioden försökte laget komma ikapp men ett tätt spelandes hemmaförsvar gav inga enkla vägar fram och där till var anfallsspelet från Brödernas/Väsby för trubbigt och uddlöst.

Halvchanser skapades men inga klara förutom ett stolpskott av Joni Nikko och mitt i dödläget var det istället Hanviken som med dryga sex minuter kvar av matchen satte den avgörande 3-1 pucken. Markeringen missades i den egna zonen och det gjorde att backen Ivar Sjölund fick den tid han behövde och skickade sedan in pucken i nättaket bakom en chanslös Linus Ryttar.

En ofruktsam sista kraftansträngning från Brödernas/Väsbys sida med utplockad målvakt gav bara med sig att Hanviken skickade in två puckar till i den tomma kassen.

Sammanfattningsvis så blev det en jämn och välspelad seriefinal men där Brödernas/Väsby inte hade tillräckligt bett i sitt anfallsspel för att dyrka upp Hanvikens försvar. Hemmalaget var vassare när deras lägen dök upp och vann således välförtjänt vilket gjorde att laget även klev förbi i tabellen och upp i serieledning.

Axel Olsson gjorde enda målet i afton och kämpade hårt i de många boxplay som laget spelade. Var därmed mest bidragande och ges tre grisar från insatsen.

Två grisar tilldelas Gilbert Gabor som var inblandad i tre heta lägen men där han dessvärre inte hade marginalerna på sin sida. Var i alla fall på hugget och jobbade även hårt i närkampsspelet.

Sista grisen ges till Erik Aterius som kämpade och slet och även han dödade många minuter i boxplay.

I övrigt var arbetsinsatsen god men där dessvärre många viktiga ingredienser till anfallsspelet saknades under den sista halvan av matchen.