Inför matchen: Brödernas/Väsby vs Nyköpings SK – ”Kan alla chippa in med sitt och göra sitt bästa varje dag ser jag inga hinder”

Det är dags för ett returmöte mot Nyköpings SK. Ett lag som Brödernas/Väsby vann mot i lördags på bortaplan och det efter en väl genomförd insats och där siffrorna till slut stannade vid 6-2. Men bara för det lär det knappast bli någon enkel match i Renew Arena för Nyköping kan bättre än vad de visade i lördags och är spelarna i Brödernas/Väsby inte ordentligt på tårna så kan det mycket väl bli en förlust.

Nyköping är ett lurigt gäng som är vassa i omställningar och väl i offensiv zon är de kreativa. Det märkte vi om inte annat i lördags då laget under åtminstone de två första perioderna skapade sig en del vassa lägen som mycket väl hade kunnat resulterat.

Men Brödernas/Väsby stängde förtjänstfullt ner deras anfallsförsök i den sista perioden då laget i ledning spelade väldigt moget och balanserat. Det, vasst spel i PP samt en god effektivitet är det som laget framför allt kan ta med sig inför onsdagsreturen.

Jag har även hört mig för till Brödernas/Väsbys duktiga center Filip Barklund vad han tyckte om insatsen. Det och lite annat smått och gott berättar han enligt nedan om.

Hej Filip! Det blev en skön seger borta mot Nyköping med hela 6-2. Vad är din summering från matchen?

-Hej! Vi gör en helt okej match mot Nyköping och lyckas vinna. Sköna 3 poäng. 6-2 ska man inte vara missnöjd med men jag anser att vi kan spela bättre.

Du gjorde samtidigt din fjärde match för Brödernas/Väsby under lördagen. Hur känns din start hos oss än så länge?

-Känns bra att komma hit. Har haft kul än så länge. Trots starten med att tränaren fick kliva åt sidan och smällen mot Kiruna. Allt är bra med mig nu.

Du kom till oss efter mer än en halv säsong i Hockeyallsvenskan med Almtuna. Vad tycker du framför allt skiljer sig åt i spelet mellan HA kontra HE?

-Skillnaden mellan HA och Väsby anser jag inte är stor. Har inte tänkt så mycket på vad skillnaden är spelmässigt. Men om något, skulle jag säga att det händer mer oväntade saker i HE.

Nu väntar returmötet i Renew Arena mot Nyköping på onsdag. Vad tycker du vi framför allt kan ta med oss från denna match till den?

-Det vi ska ta med oss från förra matchen är att vi gör 6 mål. Gör vi lika många mål nu på hemma plan så vinner vi. 

Finns det även förbättringspotential i spelet där du noterade att vi till och med kan lite bättre?

-Något vi kan förbättra är hemgångarna. Nyköping gillar att vända spelet snabbt och sticker när dom får läge. Det måste vi vara med på och se till att ha minst lika många hem.

Slutligen Filip, varför kommer vi att fortsätta att ta segertåget även efter onsdagens match och hur ska du själv försöka på verka laget i den riktningen?

-Vi har en stark grupp med mycket olika kvalitéer. Kan alla chippa in med sitt och göra sitt bästa varje dag ser jag inga hinder.

// # 13 – Filip Barklund

Matchtruppen för Brödernas/Väsbys bjuder på en debutant och en comeback. För debuten står Rasmus Rudslätt och för comebacken står Jacob Spångberg.

Varmt välkomna!

Vid pennan

Krister Holmgren

15 frågor till Brödernas/Väsbys Christian Holmblad * Bäste back och forward i ligan * Tuffaste han mött: ”Det var nära att det var slut” * Drömvärvningen * Bäste han mött