Inför: Norrlandsresa väntar för Brödernas/Väsby – ”Det ska bli kul att möta två nya lag som jag inte spelat mot förut”

Den sista Norrlandstrippen för Allettan väntar för iskrigarna i Brödernas/Väsby. Sundsvall Hockey står för motståndet under lördagen medan Piteå tar emot med varma servetter under söndagen. Det är två tuffa matcher som väntar och där prestationen måste vara på topp för att helgen ska bli segerrik.

Under lördagen väntar alltså gänget från Medelpad. Det var ett lag som för ett par veckor sedan var ofina att vända 0-2 underläge till seger i Renew Arena efter en match där det mesta svängde efter en spelad period. Då visade Sundsvallsspelarna vilket frenetiskt och jobbigt lag de kan vara när de är fullt påslagna. Brödernas/Väsby var inte med på det efter en hyfsad behaglig första akt och lyckades inte matcha med motsvarande energi. Jag hoppas att det blir till en läxa som man nu lärt sig och visar upp ett betydligt bättre spel och framför allt ser till att sätta fart på spelet från den egna zonen.

En som får möjlighet att göra det är backlånet från AIK, Dennis Good Bogg. Han har nu spelat två matcher med Brödernas/Väsby har dessutom gjort det riktigt bra. Han är rejäl, bestämd och spelar ett enkelt backspel som jag hoppas att han fortsätter med även under helgens matcher. Jag har tagit några ord med gode Dennis inför trippen norröver och hans tankar inför den låter enligt följande.

Hej Dennis! Varmt välkommen till oss i Brödernas/Väsby. Vad gjorde att du valde att avsluta säsongen hos oss?

-Tack! Det kändes som en bra möjlighet för mig och få många minuter och tävla i seniorhockeyn både på träning och matcher. Sedan är det ett bra lag med bra grabbar så det kan bli en lång säsong med många bra matcher.

Två matcher har du hunnit med att spela vilket inneburit lika många segrar. Vad säger du om matchserien mot Nyköping?

-Jag tycker det har varit roliga matcher och skönt att ha kommit in i spelet. Tyckte att i första matchen var vi bättre, men sedan i andra mötet kommer vi ner lite i deras tempo och spelar en sämre match än den första.

Jag tycker att vi gjorde en bra insats i lördags men inte lika fullt bra i onsdags i hemmareturen. Håller du med och varför tror du att det blev så?

-Ja, jag håller med. Vet inte exakt vad det beror på men som jag sa innan vi kommer ner lite i deras tempo och inte spelar med den intensitet vi vill spela med, sen är det väll slarvigt i delar av spelet men starkt av oss att ändå vinna matchen på en dålig dag, tycker det visar att detta är ett bra lag som kan komma långt.

Hur känns det annars själv efter de två matcherna och vad säger du om din egen insats?

-Jag tycker det har känts bra. Lite ovant med nytt lag och så men tycker alla har hjälpt mig på och utanför isen så det känns jättebra.

Nu väntar långresor till Sundsvall och Piteå till helgen. Vad är dina känslor inför det?

-Det ska bli kul – möta två nya lag som jag inte spelat mot förut.

Vad i vårt spel från dina två spelade matcher tycker du att vi kan ta med oss inför dessa två matcher?

-Jag tycker vi ska ta med oss det spel vi har med puck och även styrkan att vinna en match även fast vi inte har våran bästa dag.

Slutligen Dennis, vad tror du blir nycklarna i vårt spel för att vi ska bli framgångsrika till helgen?

-Tror nycklarna blir att vara påkopplade från start och att vi spelar den hockeyn vi vill, så ska det nog bli 6 poäng 😊.

// # 8 – Dennis Good Bogg

Efter lördagens match väntar ett gäng nya mil i bussen för att under söndagseftermiddagen ta sig an Piteå. Det är ett lag som Brödernas/Väsby inte mött denna säsong men väl fyra möten under fjolårssäsongen. Piteå har föryngrat sitt lag en del sedan dess men står för det som laget alltid brukar stå för – fart och kreativitet.

De inledde Allettan riktigt bra men föll tillbaka lite förra helgen då laget förlorade såväl mot Hudiksvall som Lindlöven och som dessutom förblev mållösa i dessa matcher. För att få reda på lite mer om laget har jag vänt mig till den aviga och skickliga högerfattade forwarden Petter Mäkitalo. Så här säger han inför mötet mot oss.

Hej Petter! Efter en stark start av Allettan för er del föll ni tillbaka något i helgen då ni förblev såväl poäng- som mållösa. Hur skulle du vilja summera er start av Allettan?

-Hej! Överlag har det varit bra då vi skrapat ihop mycket poäng sen är det vissa detaljer som vi vill förbättra, exempelvis PP spelet som inte varit tillräckligt bra och blir viktigt ju längre man spelar.

Vad gick fel för er i helgen rent spelmässigt förutom att ni inte gjorde mål då som du ser på det?

-Rent spelmässigt är svårt att svåra på men vi kommer inte riktigt upp i den nivå vi vill komma upp i och då blir helheten sämre och det krävs topprestationer i dessa jämna matcher.

Hur känns för det annars för egen del denna säsong då du legat bakom 17 poäng på 28 spelade matcher?

-Det har varit okej. Jag tycker att det blivit bättre och bättre och känns som att det finns nån växel till offensivt hoppas jag.

Till helgen spelar vi vårt första möte för säsongen. Vad känner du till om oss som lag och vad tror du väntar er rent spelmässigt?

-Förväntat topplag med skickliga spelare så det blir givetvis en tuff men rolig match.

För oss som inte sett er spela. Hur skulle du vilja beskriva Piteå och vad tycker kännetecknar er?

-Vi är ett lag med många duktiga unga spelare som vill framåt.

Vilka i ditt lag tycker du annars stuckit ut på sistone som du tycker att vi ska kika in lite extra?

-Joakim Landqvist är bra varje match för att nämna någon.

Slutligen Petter, vilka nycklar tror du ni kommer att trycka på inför matchen på söndag och vad tror du fäller avgörandet?

-Vi har fokus först och främst på lördagens match så svårt svara på vad jag tror, men två bra lag som möts så brukar special teams och spelet kring linjerna vara avgörande.

// # 9 Petter Mäkitalo – Piteå HC

Matchtruppen för Brödernas/Väsbys är något oklar i skrivande stund. Skador och sjukdomar har ställt till det lite sedan onsdagsmatchen och vi får se hur laget kan formera sig lagom till matchstarterna.

Vid pennan

Krister Holmgren