ÖHF tog en poäng i Östersund

Örnsköldsvik HF fick med sig en poäng från kvällens bortamatch mot Östersunds IK.
Hemmalaget vann med 3-2 efter straffar.
– Det är blandade känslor. Vi gör en jättebra match och det som är synd att de får göra två så enkla mål under ordinarie matchtid. Samtidigt så är det starkt att ta poäng borta mot ett mycket bra motstånd, säger Lennart Hermansson.

Det dröjde ett bra tag innan matchens första mål kom – närmare bestämt med 22 sekunder kvar av andra perioden och det var hemmalaget som utnyttjade ett ÖHF-misstag på offensiv blå.
Tidigt i tredje perioden kvitterade Oscar Frestadius i spel fem mot tre när han fick prickskjuta från slottet. Östersunds IK återtog ledningen men Melker Persson såg med en soloprestation till at det slutade 2-2 efter ordinarie matchtid.
I förlängningen fick ÖHF möjligheten spela i power play och man hade en puck i målramen men straffar fick avgöra och där var det endast Östersunds IK som lyckades näta på en straff.

ÖHF får nu ladda om till söndag när Piteå gästar Skyttishallen.