Resultat 27 november * Skövde mot Allettan efter kross * Halmstad avgjorde i sista sekunden * Visby säkrade topp 5-plats

Fullt blås i ligan i dag med hela 15 matcher.

Så gick det i Hockeyettan söndag 27 november.

STÖTTA DIN KLUBB I LIGAN – KÖP ABONNEMANG HÄR

 

Kort om några av matcherna:

VÄSTRA

* Tung seger för Skövde IK i jakten på en Allettan-plats: 6–1 hemma mot Surahammar, som nu är sexa och har fem poäng upp till strecket med bara fyra matcher kvar. Kan fjolårets stora sensation verkligen jaga i kapp detta? 

Matchen? SIK rivstartade med två mål inom sju sekunder (1–0 efter 2.38, 2–0 efter 2.45) i inledningen och hade 3–0 efter första. Anton Lundmark gjorde två av målen.

* Tranås, som besegrade just Skövde i fredags efter att Erik Brissle  gjort säsongens första mål, vann även mot Köping på söndagen och har nu fyra raka segrar i västra och i alla fall ena skridskon i Allettan. 

* Lindlöven är den stora, positiva överraskningen i serien i höst. På söndagen var de nära att förlora hemma mot Mariestad, men en sen kvittering (3–3 av Isak Jonsson) tog matchen till overtime – och där avgjorde samme spelare med 15 sekunder kvar.  Därmed har Lindlöven mer eller minde säkrat en Allettan-plats. De har elva poäng ned till plats sex med bara fyra matcher kvar. 

* Forshaga låg under med 1–3 hemma mot Linden med fem minuter kvar, men svarade för en monstervändning – tre mål på 92 sekunder! Wilson Johansson matchvinnare med 4–3 efter 56.13. 

* Borlänge besegrade Dalen efter straffar (3–2, Casper Östberg ende målskytt).

NORRA

* Styrkebesked av Piteå, som ju föll hemma mot Hudik i fredags, när de kom tillbaka och enkelt besegrade Sundsvall (7–1). Två mål av veteranen Magnus Isaksson. 

* Boden krossade Vännäs (8–1) och toppar norra serien, tre poäng före Hudiksvalll som dock har två matcher mindre spelade.  Boden därmed klart för Allettan och det är också – inte teoretiskt, men ändå – Hudik och Piteå har ett superläge att också nå topp fem.

SÖDRA

* Tung seger för Kalmar HC i toppmötet mot KHK. De vann med 2–1 (Victor Laz och Sebastian Ottosson målskyttar) inför nästan 1200 åskådare i Hatstore Arena och gick nu upp i topp i södra serien.

* Borås vägrar ge upp drömmen om Allettan. De tog en stark seger i Ljungby Arena (3–1 mot Troja) och är nu fyra poäng bakom Halmstad på plats fem.

* Övriga resultat: Vimmerby-Nybro 3–4 (Eero Savilahti avgjorde för Vikings i overtime), Tyringe-Halmstad 3–4 (lagkapten Robin Dahse stor hjälte för Hammers med en styrning i absolut sista sekunden).

ÖSTRA

* Vi säger grattis till Visby Roma, som via 3–2 borta mot Vallentuna är klart för Allettan. Elias Lindström, en av många lyckade värvningar, gjorde sitt nionde mål för säsongen.

* Ny nolla av Linus Ryttar i Väsby, som ju redan är klart för Allettan, efter 3–0 hemma mot Hanviken.

* Wings är i förarsätet att nå en plats i Allettan efter 6–2 borta mot Segeltorp.  Fyran Wings (22 poäng) och femman Strömsbro (21) ligger just nu på rätt sida strecket, men de jagas av Hanviken (19) och Vallentuna (19). Rysare!

LÄS MER: Strömsbros William Mann om sin coola mustasch: ”Snart ryker den”

HOCKEYETTAN NORRA

Piteå-Sundsvall 7–1 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Boden-Vännäs 8–1

Norra seriens tabell – klicka här!

HOCKEYETTAN ÖSTRA

Vallentuna-Visby Roma 2–3 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Strömsbro-Enköping 3–2 (straffar)

Väsby-Hanviken 3–0

Segeltorp-Wings 2–6

Östra seriens tabell – klicka här!

HOCKEYETTAN VÄSTRA

Köping-Tranås 2–3 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Lindlöven-Mariestad 5–4 (förlängning) – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Skövde-Surahammar 6–1 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Forshaga-Linden 4–3 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Borlänge-Dalen 3-2 (straffar) – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Västra seriens tabell – klicka här!

HOCKEYETTAN SÖDRA

Troja-Ljungby-Borås 1–3 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Vimmerby-Nybro 3–4 (förlängning) – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Kalmar-Karlskrona 2–1 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Tyringe-Halmstad 3–4 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Södra seriens tabell – klicka här!

* Laguppställningar & fakta – klicka här!

LÄS MER: SÅ gick det i ligan fredag och lördag!

***

Problem med sändningen eller övriga frågor?

Mejla: [email protected]

Då kommer spelschemat till Allettan och vårserierna * Fyra domare i kvalserien till HockeyAllsvenskan i vår