Segeltorp Hockey söker en sportchef för vår ungdomsverksamhet

Som Sportchef Ungdom är du navet i hockeyverksamheten och en viktig del av vår verksamhets ansikte utåt, framgång och utveckling.

Arbetsuppgifter

 • Ansvara, leda och driva träningsverksamhet och den sportsliga utvecklingen i skridsko- och hockeyskolan.
 • Driva föreningens intressen i kontakter med skolor, kommun och förbund.
 • Administrera föreningsarbete
 • Leda och driva projekt
 • Samarbeta med Sportchef Junior/Senior samt vara en aktivt bidragande adjungerad medlem av ishockeystyrelsen i Segeltorps IF
 • Ansvara för kontakter med ledare och föräldrar

Kvalifikationer

Du är:

 • Är självgående och kan planera din arbetstid samt prioritera arbetsuppgifter utifrån givna ramar och mål. Är prestigelös och har lätt att samarbeta med andra.
 • Är utåtriktad, positiv och har en hög servicekänsla i ditt dagliga jobb. Har ett stort intresse för idrott och föreningsutveckling.

Du har:

 • Kan ha arbetat med liknande roller inom ideell föreningsverksamhet eller är utbildad inom idrott och hälsa eller har egna erfarenheter som hockeyspelare/ledare.
 • Har en god organisationsförmåga, kan uttrycka dig väl i tal och skrift.
 • Har erfarenhet av marknadsföring och sociala medier.

Krav:

 • Ett absolut krav är att du arbetar och uppträder i enlighet med föreningens värdegrund.

Segeltorps IF Ishockey, med verksamheten i Segeltorpshallen i Kungens Kurva (Huddinge kommun), har idag ca 300 medlemmar. Vår verksamhet består av våra populära skridsko- och hockeyskolor för de yngsta, barn- och ungdomslag, dam- och herrlag samt veteranlag. Under säsongen arrangerar vi flera gemensamma aktiviteter för våra medlemmar som t.ex. cuper och skridskodisco. Kärnan i verksamheten är deltagandet i social gemenskap som ger en meningsfull fritid. Vår strävan är att hela tiden ha roligt tillsammans och därigenom förbättra den personliga utvecklingen och prestationen.

Som Sportchef Ungdom i Segeltorps IF Ishockey är du mycket av navet i ishockeysektionen. Det innebär att du hanterar en rad olika frågor, har många olika uppgifter och handhar många kontakter i din roll. Du bör gilla att ha varierande uppgifter, att hantera flera uppgifter parallellt och att stödja och kommunicera med medlemmar, ledare, föräldrar, förbund etc.

Viktiga ansvarsområdena är att vara den sammanhållande kraften i föreningens skridsko- och hockeyskoleverksamhet och utgöra ett effektivt och professionellt stöd till våra tränare och aktiva. Du får ansvar för att verksamheten fungerar och utvecklas emot uppsatta mål som tas fram tillsammans med styrelsen.

Den ansvariga personen i styrelsen (se nedan) fungerar som arbetsledare.
Som stöd i arbetet har du föreningens olika grupper för barn-, ungdoms- respektive seniorverksamhet. Därtill finns andra ideella krafter i föreningen. Att ta vara på dessa krafter är en del av arbetet att utveckla föreningen på sikt.

Tjänsten som Sportchef Ungdom är initialt en projektanställning på 12 månader med omfattning 80-100% (överenskommes i detalj när båda parter är intresserade av att gå vidare med anställningen). Vår ambition är att anställningen ska övergå i en tillsvidareanställning med möjligheter att växa vidare med föreningen. Arbetstiden är flexibel och innefattar både dag‐ och kvällstid på vardagar samt även helger när skolorna pågår eller när annan verksamhet så kräver.

En fast arbetsplats finns i Segeltorpshallen, men arbetsuppgifternas flexibla natur medför att de ibland kommer behöva utföras på olika platser varför körkort behövs.

Tillträde sker snarast eller enligt överenskommelse. Lön enligt överenskommelse.
Vi ser fram emot Din ansökan innehållande meritförteckning och kort personligt brev snarast möjligt.
Vi läser ansökningar och intervjuar löpande fram till den 31 mars 2023.
Ansökan skickas till [email protected]

Har du frågor är du välkommen att kontakta:
Catalina Leoson (Ansvarig i styrelsen) på mailadress: [email protected]