Fjärde raka efter seger mot serieledaren.

Efter förlust i premiären så har vi radat upp tre raka vinster trots att spelet hackat betänkligt. Det offensiva spelet som bygger på fart och puckkontroll har inte funnits där och vinsterna har bärgats genom hårt jobb, bra målvaktsspel och ett PK som stängt ned motståndarna. Så frågan inför matchen var om vi kunde hitta tillbaka.

Svaret på den frågan var ett klart och tydligt JA. Vi kommer ut med riktigt bra fart och får PP redan efter 49 sekunder. Ingen utdelning där men det dröjer bara fyra minuter innan #9 Galbavy kan sätta 1-0 på passning (mycket snygg sådan) från #46 Hellström. Perioden fortsätter på ett bra sätt. Enköping är absolut inte ofarliga men när de får sina chanser så gör #31 Sandrud det bra i målet. På en snabb spelvändning så kan #21 Holmli göra 2-0 assisterad av #39 Dahlström. Perioden slutar 2-0 och känslan på läktaren är att vi är tillbaka och spelar som vi skall.

Andra perioden ser ut som första. Vi ha ett övertag även om vi kanske byter chanser med Enköping lite för mycket. Blir lätt så när vi blir ivriga i anfallszonen och som lag hamnar lite för långt ner. Därför känns det skönt och mycket rättvist när kapten #39 Dahlström snyggt kan styra in 3-0 på #46 Hellström skott från blå. Ett hockeymål som har allt man kan önska sig av spel i anfallszon. Vunnen tekning (#39 Dahlström), passning back (#22 Westlund ) – back (#46 Hellström) på blå, skott (#46 Hellström), styrning (#39 Dahlström) och skymning av målvakten (#19 Åhlen-Hedenström). När sedan Enköping drar på sig en utvisning (för många spelare) så tar det 18 sekunder för #11 Hansson att styra in ett patenterat skott från #56 Westerlund. Ställningen är 4-0 när vi tar periodpaus.

Tredje Perioden börjar som andra slutar med mål, närmare bestämt tre stycken på mindre än tre minuter. Först 5-0 genom #17 Lindgren, redan efter 23 sekunder, som stöter in pucken från nära håll på passning från #9 Galbavy och matchen känns avgjort på riktigt. Tyvärr får inte #31 Sandrud hålla nollan utan efter en tilltrasslad situation i egen zon landar pucken hos en Enköpingsspelare som kan reducera till 5-1 endast en minut senare. Målproduktionen avslutas med att #59 Okonkwo Prada sätter 6-1 efter en soloraid.

Klar seger i en match som stod och vägde lite i början på andra där både vi och Enköping hade bud på fler mål. Ett bra målvaktsspel samt lite tur med stolparna gör att matchen tippar över till oss då vi sätter 3-0 och efter det så känns det tryggt. Nu tar vi med oss inställningen och spelet när det är dags för nästa norrlandsturné till helgen.

Skotten: 49-28 (13-8, 18-12, 18-8) 

Utvisningar (min): 6-6 

Länk till fullständigt protokoll (swehockey.se) 

Publik: 140 personer 

Tre saker vi tar med oss från matchen 

  • Poängproduktionen.
    Sex målskyttar, en kapten som äntligen får sätta en balja och 8 poäng av backar vittnar om att det var en offensiv delaktighet som har saknats på slutet. Också väldigt roligt att 5 av 6 mål gjordes i spel 5-5.
  • Inget mål i PK
    För tredje matchen i rad så släpper vi inte in något mål i PK. Glädjande också att se att vi inte dras på oss många utvisningar utan håller oss på banan. Känns som att det hänger ihop med att det var fart på skridskoåkningen idag och att fokus var på rätt saker även om det hettade till ibland, men det skall vara känslor i hockey.
  • Laginsatsen
    Idag hade vi ett helt lag som var påslaget och som gjorde jobbet. Alla kuggade och samtliga formationer skapade offensivt spel.

Länk till highlights från matchen (Hockeyettan Play)