Säsongen över efter förlust mot Boden

Kalix förlorade den fjärde kvartsfinalen med 0-2 mot Boden i Part Arena. Periodsiffror 0-1, 0-1, 0-0. Förlusten innebär att Boden vinner matchserien med 3-1 och därmed är säsongen 23-24 över för Kalix HC.

Första perioden startade Boden med en hård press på Kalix och redan efter 1 minut drog Kalix på sig sin första utvisning och innan 10 minuter var spelade hade Kalix spelat boxplay i 8 minuter. Kalix gör det bra i boxplay och klarar målet från påhälsning men det blir naturligtvis jobbiga 8 minuter. Med lika många spelare på banan tar Boden ledningen med 0-1 i minut 8 på ett backskott från Joel Wahlgren i bortre krysset. Den andra halvan av perioden tar Kalix över och skapar tryck i Bodens zon.  I minut 18 åker Boden på en utvisning och Kalix får spela Power play, man skapar många chanser bland annat öppet mål vid ett tillfälle, men lite oflyt gör att Boden kan gå till pausvila med 1-0 ledning.

Skott 11-8.

Andra perioden börjar med lite halvchanser för bägge lagen och i minut 26 får Alexander Wallin lite väl enkelt åka genom Kalix försvar och göra 0-2 för Boden. Ett viktigt mål för matchen skulle det visa sig. Resterande tid av perioden var ganska jämn med ett plus för Kalix.

Skott 10-11

Tredje perioden satsar Kalix hårt framåt och Boden tar inga större risker framåt utan spelar på sin ledning. Kalix får mycket tid i Bodens zon och skapar en del chanser men en bra spelade målvakt Hugo Haas  i Boden och lite oflyt i Kalix avslutningar gör att målen uteblir. Kalix tar ut sin målvakt Anton Hjalmarsson med 3 minuter kvar men kommer inte närmare målmässigt.

Skott 7-3

Kalix faller med flaggan i topp och har spelat fyra målmässigt jämna matcher mot Boden. Kalix kom 7:a i grundserien och missade spel i All ettan mycket beroende på en skral poängskörd i bortamatcherna. Det blev sedan spel i Hockeyettan vår där man gör en bra serie och kommer 2:a och kvalar sen mot Falun och går till kvartsfinal mot Boden. Kalix har gjort en klart godkänd säsong och speciellt andra halvan av säsongen har varit bra.

Period 1.

01.10 2 min Oscar Kohlström KHC

03.42 2 min Oscar Kohlström KHC

06.23 2 min Nicholas Pryce KHC

2 min Fabian Nilsson BHF

38.08 2 min Liam Lundberg KHC

2 min Erik Hannu BHF

39.59 2 min Nicholas Pryce KHC

2 min Nils Thomasson BHF