Inför Väsby vs Vallentuna

Vi rundar av en tuff hockeyvecka med ännu ett Norrortsderby när Vallentuna Hockey på söndagseftermiddagen kommer på besök till Renew Arena. De gör så med stärkt självförtroende eftersom de i fredags slog Väsbys banemän från i onsdags, Wings med uddamålet 5-4.

 

Det var faktiskt lagets första tagna seger i seriesammanhang denna säsong. Något överraskande kan tyckas eftersom det vi skådade av laget under försäsongen, var ett lag som kändes bättre än så. Men kikar man på lagets spelschema som bland annat inneburit två tuffa bortamatcher mot erkänt hemmastarka Hudiksvall och Huddinge som i normalfall inte brukar leda till några poäng, så är det kanske inte så konstigt att laget inte skrapat ihop mer än fyra poäng i inledningen av serien.

 

Men nu känns laget på gång igen. Framförallt har de fått fart på lånet från Hockeyallsvenska Almtuna IS i form av Felix Carenfelt. Han har med god hjälp av passningsgeniet Måns Krüger hittat målet och gjort det i en riklig mängd. Hela sex gånger har han hittat fram till nätmaskorna och det är klart att Väsby måste hålla denna duo, som även ackompanjeras av skridsko- och poängstarka Dennis Finn-Olsson, i starka nypor.

 

Det finns så klart även andra spetsspelare hos söndagens gäster men det känns framför allt som att det är denna trio som leder Vallentuna framåt i matcherna och då främst i numerära överlägen.

 

För Väsbys del var det skönt att studsa tillbaka rejält som man gjorde i fredags när Segeltorp blev till något av en munsbit. Det var nog dock ingen som förväntade sig annat än en Väsbyseger men att man vann så övertygande var nog bra för självförtroendet. Särskilt viktigt var det att många spelare fick kliva fram och göra mål. Hela åtta spelare var inblandad i målprotokollet varav sex av dessa fick göra sitt första mål för säsongen. Något som kan ha en avgörande skillnad för självförtroendets räkning så målutdelningen ska verkligen inte underskattas.

 

Det finns några spelare i Väsbys lag som har ett förflutet i Vallentuna. Men det finns ingen som har en så stark anknytning till det röd-vita laget som backen i tröjnummer 8 – Fredrik Stridlund. Vallentuna är nämligen hans moderklubb och han har gjort många säsonger i just den klubben och därför kände jag att han var den mest passande spelaren att genomföra en intervju med inför söndagens derby. Så här går hans tankar inför den.

 

Hej Fredrik! Äntligen islossning för vår del när vi klappade till Torpet med hela 9-1. Vad är din analys av matchen?

-Jag tycker vi gör sextio bra minuter. Vi släpper inte på trycket och gjorde det jobbigt för dem. Sen rinner det iväg lite, men det är bara för att vi inte tummar på vårt spel.

 

Tror du att storsegern ger än mer för framtiden när många i vårt lag nu fick spräcka sin målnolla?

-Så kan det vara. Det var kul att det var så många som fick göra mål igår.

 

På söndag väntar veckans andra derby när Vallentuna kommer på besök. Varför anser du att vi inte kommer att åka på veckans andra raka derbytorsk?

-Jag hoppas och tror att vi kan bygga vidare på fredagens match och börja matchen med den spelglädjen som vi hade då.

 

Vi har ju mött din moderklubb två gånger redan under försäsongen med varsin seger som resultat. Utifrån dessa två matcher, vad tror du väntar oss på söndag?

-Jag tror det väntar en tajt match som kommer bjuda på heta känslor. Som ett derby ska vara. Det är en kort serie och där alla poäng är viktiga.

 

Även utifrån dessa två matcher, tycker du att Vallentuna spelar på ett annorlunda sätt i år kontra tidigare?

-Nja, det vet jag inte, men de har väl omsatt en del spelare under de senaste åren.

 

Hur känns det annars för din egen del så här fem matcher in i grundserien och är du nöjd med din prestation så här långt?

-Det känns väl helt okej och man kommer in i det mer och mer.

 

Slutligen Fredrik, vad är nycklarna till tre poäng på söndag och på vilket sätt kommer du att utmärka dig ute på isen?

-Nycklarna blir väl att vara med från början, spela som vi bestämt och inte ge dem nått gratis. Jag hoppas kunna utmärka mig genom ett gediget backspel.

 

// # 8 – Fredrik Stridlund

 

Hur ni kan köpa biljetter till matchen finner ni HÄR.

 

Varmt välkomna!!

 

Vid pennan

 

Krister Holmgren

 

Foto: Arne Rundlöf