Drömstart för Hudiksvalls nye forward – sex mål på sex matcher * ”Jag känner att jag har kommit in i det mer och mer”

Sex mål på sex matcher.

Karl Umegård, 20, är ödmjuk efter drömstarten i Hudiksvall. 

– För mig handlar det ju om att komma in i seniorhockeyn på ett helt annat sätt. För att mogna i spelet och senare kunna ta nästa steg. Hela tiden lära mig och utvecklas.

STÖTTA DIN KLUBB  * 500 kr till ditt lag för varje årsabonnemang

 

Förra veckan berättade vi om att Lucas Feuk, 22, fått en fin start i Hudiksvall.

Nu är det på plats att berätta om en annan fräck nykomling.

Karl Umegård har gjort sex mål – här är ett av dom – på lika många matcher.

Lånet från Modo satte två nya puckar i nät mot Brödernas/Väsby på söndagen (5–1) och Hudik har nu gjort 9–1 (!) på det tippade topplaget på två matcher.

– Det är klart att det är skönt att få med oss två vinster mot Väsby och fyra raka segrar innan vi går in i serien. Det känns väldigt bra, säger Karl Umegård till Hudiksvalls Tidning.

Forwarden – som gjorde 33 mål och 69 poäng för Modos J20 i fjol och var ombytt i 16 matcher i HockeyAllsvenskan – har alltså levererat direkt i sin nya klubb.

– Ja, det är alltid ett plus. Att få utdelning direkt, det är skönt att få en bra start. Då har man något att bygga vidare på. Jag känner att jag har kommit in i det mer och mer, säger han till Hudiksvalls Tidning.

Han är ändå ödmjuk inför sin första, riktiga säsong som seniorspelare.

– Ja, för mig handlar det ju om att komma in i seniorhockeyn på ett helt annat sätt. För att mogna i spelet och senare kunna ta nästa steg. Hela tiden lära mig och utvecklas.

Hudiksvall inleder seriespelet i norra gruppen med två hemmamatcher: Vännäs på lördag, Clemensnäs på söndag.

***

Resultat söndag 24 september: 

Troja-Ljungby–Mörrum 5–3, Brödernas/Väsby-Hudiksvall 1–5, Falun-Sundsvall  0–3, Surahammar-Hanviken – matchen avbröts vid ställningen 0-2.

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM  * Coola listor * Höjdpunkter försäsongen

”Nu är det upp till spelarna att leverera” * Experten listar tio heta kvalseriekandidater * Storfavoriterna, utmanarna och jokrarna