Kvitterat i matchserien

Med ryggen mot väggen krigade Brödernas/Väsby till sig en femte och avgörande match när man slog tillbaka Mariestad med uddamålet 2-1. Laget stod för ett starkt försvarsspel och där även Victor Olsson klev fram stort i målet vilket var huvudingredienserna till dagens sköna seger.

– Riktigt härlig laginsats där alla drar sitt strå till stacken i en – återigen – jämn tillställning, där killarna visar enorm lagmoral och vinnarskallar. Till skillnad från gårdagsmatchen så har vi studsarna och marginalerna på vår sida, men vi förtjänar det idag. Nu är vi hungriga på mer, så se till att ta er ner till ishallen på onsdag och stötta killarna till en seger, säger tränare Jesper Kemi.

Likt lördagens match så var det hemmalaget som satte tonen i matchen och det i princip direkt efter nedsläpp. De hade lite mer stäm i deras passningsspel och hittade varandra i fart medan Brödernas/Väsby inte riktigt fick något flyt i spelet. Det också mycket på grund av hemmalagets höga press som tvingade backarna till svåra beslut och där man ofta kom i tidsnöd. Victor Olsson fick jobba tappert i kassen men gjorde det väldigt bra då han fick agera riktigt alert vid ett par tillfällen.

Andra halvan av perioden så kom Brödernas/Väsby upp bättre i nivå och det startade egentligen efter att man fått offensiv zontid tack vare ett PP. Det spelet var inte särdeles bra men gav ändå det bästa läget i matchen för gästernas del då Rasmus Sörgardt frispelades men där hans hårda slagskott dessvärre för Brödernas/Väsbys del, träffade målvakten.

Minuten senare var det hemmalagets back Tobias Aronsson som var riktigt nära att ta hemmalaget till ledningen men nu var det Victor Olssons tur att stå för en bra reflexräddning.

Brödernas/Väsby gjorde sedan en stark avslutning av perioden och passade då även på att ta ledningen i matchen. Det efter stark forechecking av Filip Barklund som jagade ikapp en hemmaback, lyfte hans klubb och gick för ett avslut. Det täcktes men då dök istället Jacob Spångberg upp och skickade in ett distinkt skott som hittade in vid sidan om Mariestads målvakt.

Under mittakten förbättrade Brödernas/Väsby sitt försvarsspel som var väldigt solitt och stabilt och där hemmalaget mest fick kasta in puckar från olika vinklar. Omställningsspelet blev även vassare där laget hittade vägar fram till skottlägen även fast kanske inga av dem var riktigt farliga. Men det blev det istället när Gilbert Gabor startade en kontring. När han kom in i offensiv zon väntade han in en påfyllande Carl Wassenius, som trots hård bevakning, ändå lyckades lirka upp pucken i det bortre krysset. Målet fick ner axlarna på Brödernas/Väsby för därefter hade laget några fina anfall och där Anton Brandhammar sånär höll på att pillra in lagets tredje mål när han fyllde på i ett grant anfall.

Men nära ett mål var även Mariestad mot slutet av perioden. Först var det Roman Semjonov som blir helt frispelad men återigen gick han bet i att överlista Victor Olsson. Och med endast sekunder kvar av perioden kom Mariestad fram i en vass omställning och där laget sånär hittade fram till en reducering.

Men laget skulle få sitt mål och det redan i inledningen av den sista perioden när laget fick spela i numerärt överläge. Elva sekunder tog det endast innan det var reducerat och det efter väldigt bra spel där en skottpassning skar igenom hela Brödernas/Väsby och till den bortre stolpen. Där ensam, stod en Mariestadsspelare, som ohotad kunde stöta in pucken.

Mariestad fick alltså precis den start de behövde och frågan var nu hur Brödernas/Väsby skulle tackla det dråpslaget? Svaret på den frågan blev väldigt bra. Laget fortsatte att spela ett starkt försvarsspel och där Mariestad hade svårt att bryta insidan. Samtidigt ställde laget om snabbt vid ett par tillfällen så ett 1-3 mål hängde i princip lika mycket i luften som en kvitteringspuck eftersom omställningarna från gästernas sida var riktigt vassa.

Men ju längre perioden led, desto mer desperata blev hemmalaget och då fick laget även med sig de längre anfallen. Men Brödernas/Väsby kämpade väl och hade även med sig de berömda marginalerna. Något som blev väldigt tydligt när mindre än fem minuter av matchen återstod, då en hemmaback träffade kryssribban. Men det här var liksom Brödernas/Väsbys kväll och laget kämpade sedan till sista blodsdroppen innan laget kunde sträcka händerna i luften och skrika ut ett härligt glädjevrål.

Sammanfattningsvis så var det Victor Olssons vassa målvaktsspel i kombination med starkt försvarsarbete från hela laget som bäddade för att laget nu på onsdag får spela en femte och helt avgörande match i Upplands Väsby.

Victor Olsson var en stor gigant i målet och som måste betraktas som den klart avgörande faktorn till att laget kunde kvittera i matchserien. Tre feta grisar således till Victor.

Två grisar ges till Carl Wassenius som hade vaknat på rätt humör idag och som var inblandad i det mesta när Brödernas/Väsby spenderade tid i anfallszonen.

Sista grisen ges till stenhårt krigandes Filip Barklund som får personifiera den obändiga viljan som laget stod för idag. Hans förarbete till ledningspucken var en fröjd för ögat och förutom det stod han för ett förstklassigt arbete över hela isen.

Nu blir det en skön hemresa för laget till Upplands Väsby där laget kan få unna sig lite glädje innan laddningen kan starta inför det stora avgörandet som stundar på onsdag i Renew Arena. Nu hoppas jag att publiken kan sluta upp och göra onsdagskvällen till en riktigt härlig hockey- och publikfest.