ESK tappade segern i matchens sista fem minuter

Enköping kunde inte knyta ihop säcken i lördagseftermiddagens bortamatch mot Vännäs i Hockeyettan Norra Vår. Ledning 2-3 med blott fem minuter kvar blev förlust 4-3 och värdefulla poäng gick upp i rök. Chanserna att nå slutspel minskade markant i och med förlusten.

Tabelljumbon Vännäs kunde alltså behålla alla tre poängen efter att ha vänt och vunnit mot gästande Enköping på matchens sista fem minuter.

När Maximilian Popovic gjorde sitt andra mål för kvällen fram till ESK-ledning 2-3 med drygt halva den tredje perioden spelad, så låg vägen till segern vidöppen.

Men Vännäs, som bröt en lång förlustrad i senaste matchen och nu har häng på nytt kontrakt, visade en stor portion vilja genom att först kvittera till 3-3 i powerplay och sedan, med bara 42 sekunder kvar, sätta segermålet fram

till 3-4.

Enköping gjorde som helhet ingen bra insats den här eftermiddagen men satt ändå målmässigt i förarsätet under stora delar av matchen,

Alexander Starck gjorde den första periodens enda mål när han gav ESK ledningen i ett numerärt underläge, förövrigt lagets tredje numerära underläge bara i den första perioden.

Starck serverades en fin passning från Edvin Wiklund och på följande friläge sprätte han upp pucken i nättaket med en backhand.

Efter att Vännäs kvitterat i början av andra perioden kunde ESK replikera mindre än tre minuter senare, då Maximilian Popovic tråcklade in sin egen retur på ett friläge som målvakten först räddade.

ESK:s spel i framförallt den andra perioden var inget vidare. Man agerade stressat i de flesta situationer och det var inte många passningar som hittade rätt, framförallt i uppspelen som Vännäs stoppade effektivt.

Vännäs kvittering till 2-2 strax innan andra perioden var slut kom därför inte helt oväntat.

Den tredje perioden känner ni redan till. ESK har greppet om alla tre poängen fram till de sista ödesdigra fem minuterna.

Ännu återstår tre omgångar att spela, närmast imorgon mot Kalix, och det återstår att se hur kostsam den här nollpoängaren kommer att bli. Klart är i alla fall att den svider rejält för dem som hoppades på slutspelskänning.

Vännäs HC – ESK 4-3 (0-1, 2-1, 2-1)

Skott: 25-26  (8-10, 8-5, 9-11)

Utvisningsminuter:  0-12 min

ESK:s målskyttar: Maximilian Popovic 2, Alexander Starck

Publik: 155 personer