Enköping kammar noll poäng på viktiga norrlandsturnén

Enköping kammar noll poäng på den viktiga norrlandsturnén i helgen. Lördagens förlust mot Vännäs följdes upp med en klar 6-2-förlust på söndagen mot Kalix. Chanserna att nå slutspel är av allt att döma nu ganska små – men är ändå kanske inte helt borta?

Tabellen för Hockeyettan Norra Vår är alltjämnt en jämn historia. Faktum är att Enköping hade haft serieledningen (!) om man vunnit helgens två matcher, men efter dubbla förluster är man istället nere på sjätte plats med två matcher kvar att spela.

Och därmed utdömda från slutspel? Njae, kanske ändå inte.

I nuläget har man spelat två matcher mer än de fyra översta lagen men det är, otroligt nog, bra fyra poäng upp till tredjeplatsen i nuvarande tabell.

Lägg till att man har två ”sexpoängsmatcher” på hemmais: mot Surahammar och mot Borlänge, som båda är konkurrenter att nå slutspelet. Och naturligtvis behöver man därtill lite tur med resultatet i övriga matcher också.

I söndagens match mot Kalix var det över redan efter den första perioden. 4-1 på tavlan till hemmalaget kunde ESK aldrig ta ikapp, även om man gjorde ett tappert försök i den andra perioden, där man gjorde 4-2 och även hade bud på 4-3.

Men i så här viktiga matcher måste man vara mer desperata än att släppa iväg ett hemmastarkt Kalix till tre måls ledning på en enda period.

 


Kalix HC – ESK 6-2 (4-1, 0-1, 2-0)

Skott: 27-33  (11-14, 8-6, 8-13)

Utvisningsminuter:  12-14 min

ESK:s målskyttar: August Sandell, Maximilian Popovic

Publik: 321 personer