Förlust i första play-off matchen för BHF

MAR – BOR  (4-1) (swehockey.se)

Under söndagen så skedde valen till play-off och Borlänge Hockey som kom från fortsättningsserien var ett av 8 valbara lag. Man valdes av grundseriekonkurrenten Mariestad Bois i bäst av 5 matcher.

Match 1 spelades under tisdagskvällen i Mariehus Arena inför drygt 1000 åskådare.

En första period som BHF inte alls såg ut att komma från en lägre serie (Mariestad spelade AllEttan och BHF fortsättningsserie) utan tog för sig och fick en del bra anfall mot hemmalaget. När BHF drog på sig matchens första utvisning så kom också matchens första mål. Inte ett typiskt powerplaymål men Otto Henell hittade luckan bakom Oliver Norgren och 1-0 Mariestad.

I mittakten så var inte BHF alls med. Hemmalaget styrde och ställde, skapade oreda framför BHF kassen och Norgren fick slita rejält. 18-3 i skott till hemmalagets favör och utökad ledning till 2-0, även denna gång i pp.

BHF hade alltså häng inför slutakten men släktes en aning efter 5 minuter då Anton Blomberg tog vara på sin egna retur och satte dit 3-0. BHF fick dock spräcka målnollan efter 13.45 då backen Linus Lundberg hittade bortre krysset med ett vackert avslut. Men bara 27 sekunder senare så släcktes hoppet om en supervändning då Tobias Aronsson satte spiken i kistan med 4-1 vilket blev slutresultatet.

1-0 i matcher till Mariestad i bäst av 5 där match nummer 2 spelas redan i morgon igen, även denna match i Mariestad.

Ett BHF som då behöver steppa upp ett par nivåer för att försöka kvittera matchserien innan man vänder hem för hemmamatch.