Ordförande har ordet

Ordförande har ordet

Vårt A-lag har under föregående vecka slutfört spel i kvalserien till Hockeyallsvenskan. Under året 2022/2023 var vårt mål att nå kvalserien. Vi kan nu konstatera att vi genomfört många jämna matcher där vi i några matcher inte räckte till i slutperioden. Men laget har under året uppnått de mål som vi satte för säsongen. Ett stort tack till ledare och tränare i A-laget. Till kommande säsong kommer vi också att ha en målbild där vi ska nå kvalserien till Hockeyallsvenskan.

Vår A-lagstrupp, har med ett undantag, rekryterats från Norr- och Västerbotten. Ungefär 40% av spelarna kommer från Piteå eller via vår juniorverksamhet. Vår strävan har varit att de flesta spelarna i vårt representationslag ska komma från Norr- eller Västerbotten. Under senaste säsongen fick två av våra juniorspelare kontakt med A-laget.

Våra juniorlag spelar i de regionala serierna. I den tuffa J18-serien klarade sig laget kvar utan att behöva kvala för att behålla sin plats. Den här årstiden påbörjas som vanligt arbetet med att rekrytera ledare till lagen. Vi kan också konstatera att vi har plats för nya spelare i första hand i vårt J20-lag.

Inom kort startar sommarträningen för vårt A-lag, våra juniorlag och de äldre ungdomslagen. För de spelare som av åldersskäl lämnar J20-laget och som vill satsa på utveckling av sin fysik och hockeyspel kommer det att beredas plats för att deltaga i fysträningen, gå på is med A-laget och i internmatcher konkurrerar om en plats i vårt A-lag. Fysträningen kommer även detta år att genomföras i samarbete med STaR, Stefan Thomson.

På ungdomssidan har vi lag i alla åldersklasser och i vissa av åldersklasserna har vi flera lag. Glädjande nog har MSSK i sin verksamhet redovisat ett ökande antal flickor. Detta medför att i dagsläget har tillgången på träningstider för pojklagen minskat i motsvarande mån.

Behovet av att den nya ungdomshallen omgående byggs har funnits under många år. Redan ca 2010 framfördes kravet till Piteå kommun om en renovering av ungdomshallen eller byggande av en ny. Ännu finns inga bindande beslut. Redan idag finns behov av tre hallar i Piteå. Med en fortsatt utveckling av ishockey för flickor ÄR BEHOVET AV EN NY UNGDOMSHALL AKUT.

Jag vill också tacka alla ledare, tränare, funktionärer, styrelsen och alla andra som bidragit till fortsatt utveckling av vår förening. På laget.se har vi publicerat ut en inbjudan till de som aktivt medverkat i föreningens utveckling. Det kommer att genomföras den 5 maj kl. 18.00.

Under våren och sommaren kommer vi löpande att komma ut med information om vad som händer inom föreningen.

 

Piteå i april 2023

Kjell-Anders Johansson

Ordförande

Piteå Hockey