Referat KRIF – Skövde IK

KRIF Hockey vann matchen med 3-2 och spelade disciplinerat och välorganiserat. Man fångade ganska bekvämt upp Skövdes anfallsförsök, även om bortalaget efter en underkänd och hafsig första period lyfte spelet i andra perioden och i sin slutforcering i tredje perioden.

Första perioden är underkänd. Slarvigt med svängdörrar framför egen kasse. KRIF tog tag i matchen direkt och skapade chanser på löpande band. Följdriktigt kom 1-0 efter fem minuter, där passivt försvar bjöd på målet. Efter 10 minuter fick Axel Abrahamsson åka och vila sig och då – tro det eller ej – gjorde Skövde 1-1 i numerärt underläge genom Erik Möller efter dåligt försvarsspel av hemmalaget. Den kvitteringen var en gåva och knappast rättvis. KRIF skapade problem för bortalaget med snabba och ideliga positionsbyten, som skapade öppna ytor på ett sätt man inte sett på länge. I slutet på perioden kom ledningsmålet för hemmalaget och det var en jättebjudning av bortalaget framför kassen då det plötsligt blev öppen gata för Skövde-bekantingen Noa-Murci Lindqvist som därmed blev tvåmålsskytt för kvällen. Målskytten hade bara att buga och tacka för den givmildheten. En period som gick klart till hemmalaget och tankarna på det där med att sitta kvar i bussen och så vidare infann sig.

Andra perioden är svår att tycka något om. Bild och stundtals ljud försvann nämligen och återkom inte på ett hyggligt sätt förrän det var några minuter kvar att spela. Men av rösterna att döma så kom Skövde ut som ett nytt lag och tog tag i spelet och skapade tryck mot hemmakassen och kvitteringen kom också efter fyra minuter. Målskytt var Kristoffer Söder. Kommentatorerna berömde bortalaget för att man hade ”steppat upp ordentligt”. Perioden hade tydligen två ansikten och hemmalaget repade sig och tog tag i spelet, och återtog också ledningen och resultatet 3-2 stod sig perioden ut. Perioden bedömdes som jämn av kommentatorerna.

Tredje perioden blev en kopia av KRIF:s tredje period i bortamatchen i Billingehov. Ett bra organiserat lag höll Skövde på utsidan, där bortalaget blev alltmer desperat vilket tyvärr visade sig i upprepade solokörningar, där man lätt fångades upp i hemmalagets notvarp, traditionsenlig sillstad som Ronneby är. En händelselös period som fick fart först när det återstod fem minuter, då Skövde satte ordentligt tryck på hemmakassen och pucken dansade flera gånger på linjen men utan resultat. Mitt i pressen fick KRIF chansen att avgöra då man hade ett jätteläge att avgöra matchen. Det riktiga trycket ville inte infinna sig och delvis kan det kanske förklaras av att man var kort på folk och det fanns ingen kraft kvar att mobilisera. 56:44 fick bortalaget med sig en utvisning och inledde den med fem mot fyra. Med två minuter kvar tog man ut målvakten och var så nära att kvittera, men 3-2 stod sig tiden ut. KRIF gjorde en bra match och vann mot ett bortalag som kan betydligt mer än det man fick se denna match.

En förlust som lite grand låg i luften. Det är inte bara att åka ner till Ronneby och hämta hem några poäng. En tung hemresa för bortalaget och det finns mycket att fundera på, inte minst försvarsspelet stora delar av matchen. Enda lilla trösten är att Visby/Roma förlorade hemmamatchen mot Vimmerby och därmed ligger Skövde fortsatt över strecket. Skövde har kvar att möta Kristianstad hemma och Halmstad borta. Visby/Roma har Karlskrona HK hemma och KRIF borta. Mariestad BoIS då? De skall väl vara klara med tre poäng tillgodo och har kvar Tranås AIF hemma och Kristianstad IK borta, eller? Och nu är KRIF Hockey också med in på upploppet…! Detta avgörs inte förrän sista omgången.