Islossning i Lindesberg för Brödernas/Väsby

Trots underläge med 0-2 och 2-3 så vände Brödernas/Väsby på matchen och tog därmed hem den första ronden i semifinalen och där segern till slutade 6-3. Laget stod för femtio riktigt väl genomförda minuter i matchen och där lagets tyngd, fart och bättre finess till slut fällde avgörandet.

– Som helhet en bra start av denna matchserie. Efter en svag första period visar killarna stark moral som tar tag i det och i 40 minuter är vi det klart bättre laget. Dock börjar vi redan nu att blicka framåt mot morgondagens match, säger tränare Jesper Kemi.

Det blev till slut en härlig islossning för Brödernas/Väsby mot Lindlöven och där laget till slut hittade vägar förbi tidigare målvaktsspöket Jonathan Frykholm. Men långt in i matchen såg förbannelsen ut att hålla sig. För trots en spelmässig bra start av Brödernas/Väsby klev man in i periodvilan med sura miner. Det eftersom hemmalaget efter de första tjugo minuterna var i en tvåmålsledning. Det efter att Lindlövens forward Tobias Sjökvist hittat rätt två gånger om. Ledningsmålet kom väldigt oväntat sett efter gästernas starka start medan det andra satt mer logiskt efter ett längre anfall.

Brödernas/Väsby drog på sig tre utvisningar under den andra halvan av den första perioden och tappade därefter i slagstyrka. Men trots det var man riktigt nära mål i det första underläget. Det även två gånger om men trots bland annat ett helt öppet mål lyckades inte Nicklas Nousiainen förvalta det gyllene läget.

Men att förvalta lägen, det var något som Brödernas/Väsby blev bättre på under mittakten. Målvakten i Lindlöven fick hålla nollan i lite mer än sju perioder mot Brödernas/Väsby innan en styrning från Jacob Spångberg, fick honom att vika rygg. Målet var sett till spelbilden ytterst välförtjänt eftersom gästerna hade kommandot från i princip början till slut i denna period. Till slut fick laget även in en kvitteringspuck när Nicklas Nousiainen mycket distinkt smällde upp pucken i det närmsta krysset.

Trots de två gjorde målen från Brödernas/Väsby i perioden så var det närmast i underkant sett till spelövertaget. Det eftersom såväl Christian Hägg som Sebastian Walfridsson hade varsina gyllene lägen där hemmalagets målvakt återigen kom ut stort.

I den sista perioden öste Brödernas/Väsby på från start och därför blev det en riktig kalldusch när hemmalaget Tobias Sjökvist blev tremålsskytt. Redan efter fyrtiotre sekunder frispelades han och sprätte sedan in 3-2 högt upp bakom Victor Olsson.

Men målet drog varken ner moralen eller mungiporna för inte ens minuten senare var det återigen kvitterat. Joni Nikko höll sig framme och strax framför målet styrde han in Daniel Carlqvist avslut.

Ett väldigt psykologiskt viktigt mål och sedan fortsatte Brödernas/Väsby bara att trumma på. De längre anfallen avlöste varandra och till sist var vändningen fullbordad när Jeremias Lindewall, återigen efter styrning, hittade vägen till nätet och en 4-3 ledning.

Det var sedan en ledning laget aldrig släppte och faktum var att Lindlöven inte ens var i närheten att komma tillbaka in i matchen igen. I ett numerärt överläge behövde laget bara sexton sekunder innan Joni Nikko smällde in sitt andra mål i matchen och sedan spikade Carl Wassenius slutresultatet i den sista minuten när han i tom kasse prickade in 6-3.

Sammanfattningsvis så blev det en härlig start på semifinalspelet av Brödernas/Väsby som verkligen visade prov på såväl god moral och härlig arbetskapacitet när laget vände såväl 0-2 som 2-3 underläge sent in i matchen. Ikväll var det lagets intensiva forechecking och höga fart i anfallsspelet som till slut fällde Lindlöven och där laget verkligen stod för ytterst väl genomförda två sista perioder i matchen.

Grisligan

Kedjan med Nicklas Nousiainen som center mellan Joni Nikko och Jeremias Lindewall hade verkligen en stor kväll då laget låg bakom fyra av de sex inskottade målen ikväll.

Bäst flyt hade Joni Nikko som kvitterade till 3-3, spelade fram till 4-3 och sedan sköt in 5-3 vilket i princip fullbordade vändningen. Tre grisar tilldelas därmed till kvällens största matchvinnare.

Två grisar ges till Jeremias Lindewall som i de två sista perioderna hittade rätt i sitt spel där hans höga fart kom till sin rätt. Han stod även han för en trepoängsmeny i form av ett mål samt två framspelningar.

Sista grisen ges till kloke och hårt arbetandes centern Nicklas Nousainen som var navet i denna kedja och som, precis som alltid, stod för ett väldigt gott dagsverke.

Nu får laget njuta av denna sköna start på semifinalspelet, fylla på med kolhydrater och sedan ladda batterierna inför nästa match i Lindehov som spelas redan imorgon kväll klockan 18.00.

Vid pennan

Krister Holmgren

Matchstatistik:
Lindlöven – Brödernas/Väsby 3-6 (2-0, 0-2, 1-4)
Period 1: 1-0 (06.21) Tobias Sjökvist, 2-0 (16.53) Tobias Sjökvist.
Period 2: 2-1 (07.15) Jacob Spångberg (2) (Rasmus Rudslätt, Carl Wassenius), 2-2 (16.35) Nicklas Nousiainen (3) (Henrik Rommel).
Period 3: 3-2 (00.43) Tobias Sjökvist, 3-3 (01.32) Joni Nikko (2) (Daniel Carlqvist, Jeremias Lindewall), 3-4 (05.10) Jeremias Lindewall (3) (Jacob Spångberg, Joni Nikko), 3-5 (07.23) Joni Nikko (3) (Filip Rydström, Jeremias Lindewall), 3-6 (19.22) Carl Wassenius (3) (Rasmus Rudslätt).
Skotten: 22-37 (10-10, 7-16, 5-11)
Utvisningar: 4-6 (2-6, 0-0, 2-0)
Publik: 583 åskådare, Lindehov, Lindesberg