ESK har gjort klart med huvudtränare

Tränarstaben hos Enköping SK blir intakt även kommande säsong i Hockeyettan sedan huvudtränaren Jakob Mylläri förlängt sitt avtal och nu skrivit på för två nya säsonger med klubben.

Sedan tidigare hade assisterande tränare Kevin Lidström kontrakt även över kommande säsong och nu är det som sagt klart att Jakob Mylläri även kommande säsong blir huvudtränare.

Västmanlänningen har skrivit på för två nya säsonger i ESK och faktum är att han nu går in i sin allra första säsong som huvudtränare från start. Tidigare har han under säsongen kallats in först hos Köping och senast förra säsongen till Enköping då han ersatte Jonas Norgren på huvudtränarposten.

— Jag har fått testa på att hoppa in i ett huvudtränaruppdrag två gånger mitt i säsongen de två senaste åren och det har varit lärorika säsonger för mig som människa och ledare. Någonstans har tankarna och nyfikenheten i mig velat testa på att bygga ett lag från start så jag blev väldigt glad nu när Enköping vill fortsätta med mig som huvudtränare. Jag känner mig redo att testa mina idéer fullt ut då jag såg att de små förändringarna vi ändrade på förra säsongen föll väl ut och förhoppningsvis kan vi som lag bli ännu starkare redan från start och sikta på fler vinster, kommenterar Jakob Mylläri.

Och klubbens sportchef, Christian Nordenberg, är såklart nöjd med sin kontraktsförlängning på lagbyggets kanske viktigaste position, i ett läge där klubben haft minst sagt svajiga resultat de senaste säsongerna.

— Att få klart med Jakob är helt enligt vår plan, där vi de kommande två åren ska klättra uppåt på ”Hockeyettanstegen”. Han är en mycket kompetent tränare och jag gillar hans ledarstil med en tydlig kravbild kombinerat med ett lugnt och sansat uttryck utan gap och skrik, menar Christian Nordenberg.