En förlängning och ett nyförvärv klart hos Enköping

Enköping filar vidare på sitt lagbygge för kommande säsong i Hockeyettan. Idag står det klart att en riktig trotjänare förlänger med två nya år, att man värvar en back från IK Oskarshamns juniorlag samt att ytterligare två spelare inte blir kvar i föreningen kommande säsong.

I modern tid (i det här fallet avser den moderna tiden så långt tillbaka som statistiken sträcker sig på Eliteprospects.com) så är Tobias Smids med 226 spelade matcher för ESK på en niondeplats i klubbens historia vad gäller antal spelade matcher.

Och med ett färskt tvåårsavtal påskrivet lär han avancera uppåt flera placeringar de kommande säsongerna.

Det är inget snack om att vi pratar om en spelare med stort klubbhjärta för sin moderförening. Efter sex säsonger med ESK i Hockeyettan är han nu alltså klar för både sin sjunde och sin åttonde raka säsong i den grönsvarta dressen.

— Det var aldrig någon tvekan att förlänga med ESK! Jag ser väldigt mycket fram mot de kommande två åren och är väldigt taggad på vad som kommer. Jag hoppas att jag kan ta ytterligare kliv och bidra med poäng och ett stabilt spel över hela isen, säger Tobias Smids.

Förutom en sejour i Västerås hockeygymnasium så har Tobias gått hela vägen från hockeyskolan till A-laget inom ESK.

Ett nyförvärv

ESK kan samtidigt meddela att man värvar in den storvuxne, nära två meter långa, backen Wiggo Gramme, som senast spelat med IK Oskarshamns i landets högsta juniorliga J20 Nationell. ESK:s sportchef Christian ”Chrille” Nordenberg kan berätta att kontraktet är på ett år.

— Wiggo är en stor och stark defensiv back som rör sig snabbt trots sin storlek. Han är väl medveten om att hans styrka ligger i det defensiva och hans huvuduppgift kommer att vara att slå stopp på spelet och spela enkelt, samtidigt som han ska utveckla både det defensiva och övriga kvalitéer hos oss, menar ”Chrille”.

Två spelare lämnar

Vad gäller spelarförluster så kommer varken Adam Wagner eller Lukas Henze att spela i klubben kommande säsong. ESK tackar båda för deras insatser i grönsvart och önskar stort lycka till i framtida karriären.

 


Statistik, lagbygget hittills:

Antal klara spelare: 10 st
Varav egna produkter: 3 st = 30%
Varav från Uppland: 5 st =  50%
Varav från närområdet*: 9 st = 90%
Varav från Sverige: 100%

*) Närområdet = inom 10 mils radie från Enköping

Se ESK:s lagbygge 24/25 här >>