false

Vi står för hockeykultur

IF Troja-Ljungby förknippas med hockeykultur, inte bara i Ljungby utan i hela hockey-Sverige. Det är vi självklart oerhört stolta över. Vi har i otaliga år spelat hockey i Sveriges näst högsta serie. Och föreningen har vid ett antal tillfällen varit nära att ta klivet upp i högsta serien. Vi känner också stor stolthet i alla framgångsrika NHL- elit- och landslagsspelare som fostrats i Troja-Ljungbys ungdoms- och juniorlag.

Både föreningens och ishockeyns lokala förankring är grundmurad.

IF Troja-Ljungby har genom åren lärt tusentals hockeyintresserade ungdomar spelets grunder. Det har ofta skapat ett livslångt intresse för både vår förening och ishockey, kanske som ledare, domare, supportrar eller samarbetspartners.

Ca 350 ungdomar spelar och tränar i dag i IF Troja-Ljungby’s regi. Basen är ungdomsverksamheten som börjar med Tre Kronors Hockeyskola och går via ungdomslagen till U16 Elit, J18 Elit och J20 Elit. Det är här vi kan få fram nya spelare till vårt A-lag. Vårt mål är att en hög andel av A-laget består av spelare från de egna leden.

IF Troja-Ljungby har fostrat spelare som Roger Johansson, Mattias Weinhandl, Johan Andersson, Oscar Fantenberg, Jacob Larsson, Pierre Engvall, Linus Johansson, Daniel Håkansson, Morgan Grans och Kennert ”Sutarn” Andersson för att nämna några.

Genom att vara samarbetspartner med IF Troja-Ljungby är man en del i ett av hockey-Sveriges starkaste varumärke, IF Troja-Ljungby.

 

Publicerat av: IF Troja-Ljungby,