Tuffast tänkbara start för Dalens nya huvudtränare

Det fortsätter att gå tungt för HC Dalen i den södra allettan. Under onsdagskvällen kom ännu en förlust, denna gång med klara 6-2 mot Troja/Ljungby.

Dalens nya huvudtränare, Daniel Josefsson, fick tuffast tänkbara start när hans HC Dalen under onsdagskvällen ställdes mot Troja/Ljungby. Visserligen så hade man satt sig i en bra sits efter en bra förstaperiod med mål från Hugo Fransson och Alex Ek. Andraperioden var en ganska tillknäppt historia där lagen kände på varandra. Hemmalaget gick upp i ledning efter att ha skjutit 13 skott mot 7.

I den tredjeperioden stack det iväg till hemmalagets fördel där man gjorde hela tre mål och stängde därmed matchen med 6-2. Dalen inkasserade därmed ännu en förlust i ledet och det går tungt för Norrahammarslaget för stunden.

– Men i sista släppte vi alldeles för enkla mål och vi lyckades inte alls komma upp i de grejerna vi hade pratat om att göra lite bättre. Men allt var inte kasst i kväll, absolut inte. Det finns också bra saker vi kan ta med oss, säger Daniel Josefsson, till Jönköpings-Posten.

IF Troja-Ljungby–HC Dalen 6–2 (2–2, 1–0, 3–0)

Första perioden: 1–0 (9.07) Calle Wäng (Carl-Johan Sjögren, William Romfors), 1–1 (12.26) Hugo Fransson (Andreas Røykås Marthinsen), 1–2 (13.39) Alex Ek (Erik Thorwalls, Karl Smedberg), 2–2 (14.47) Joakim Hillding (Henrik Rommel, Dennis Fröland).

Andra perioden: 3–2 (10.48) Kalle Bartholdsson (Axel Lindström, Jonathan Wikström).

Tredje perioden: 4–2 (0.36) Axel Lindström (Dennis Fröland, Christian Lindberg), 5–2 (3.49) Henrik Rommel (Joakim Hillding, Carl Ernstig), 6–2 (12.57) Axel Lindström (Carl-Johan Sjögren, Jonathan Wikström), spel fem mot fyra.

Skott: 42–30 (9–13, 13–7, 20–10).

Utvisningsminuter, Troja: 4×2 min, Dalen: 2×2 min, 1×5 min, 1×20 min.

Domare: Rikard Ferngren.

Publik: 1 156.