Lindén gladast i hallen

Han har haft en jobbig helg när han bara kunnat sitta och titta på när lagkompisarna spelat semifinal tre och fyra mot Piteå. Men i morgondagens match fem så är Jesper Lindéns avstängning äntligen över och det är en minst sagt spelsugen assisterande kapten som hemsidan når några mil söder om Piteå. 

Hur har det varit att stå vid sidan av de här matcherna?

Rätt tufft, det är något man inte varit med om i så viktiga tillställningar förut. Man har känt sig maktlös, men killarna skötte sig riktigt bra senaste. Det var kul det blev vinst så vi får avsluta det däruppe tillsammans.

Jag såg en film från sista matchen där du står och tar emot killarna när de går av isen, du såg nästan gladast ut av alla i hela hallen!

Det kan jag nog ha varit! Det var en otrolig glädje och lättnad, det betyder mycket, skönt de löste det. Jag var stolt över insatsen.

Hade du dåligt samvete för att du inte kunde vara med?

Klart man hade! Att sätta laget i en sämre sits än vad som behövts. Det var mycket tufft sista veckan, så det var skönt de löste det så man får chans att fortsätta spela.

Hur spelsugen är du nu då?

Väldigt! Vi har haft en bra tripp, det är inte långt kvar nu innan vi är framme. Vi har bra stämning och bra självförtroende, vi är taggade på att avgöra här.

Vad gjorde att ni kunde vinna i tredje?

Mestadels försvarsspelet och spelet med puck nerifrån. Vi kastade inte lika mycket puck utan tanke. Även om vi chippade en del puck i sista, men det var med tanke bakom, vilket är en stor skillnad. Sedan att vi höll dom på utsidan hela tiden med, så det var en väldigt bra match.

Jag upplevde kanske att offensivt saknades det kraft att ta in pucken i mitten på isen, ni fastnade lite mycket ute vid sargerna…

Ja särskilt första matchen så var det lite mycket utsida. Så kan det bli, då får snacka ihop sig om att ha någon inne på kasse för att skapa oreda och få försvarsspelarna att tänka efter. I andra matchen så var det så det avgjordes, då hade vi trafik på mål och ett backskott och styrning framför kassen, så absolut.

Hur har resan gått annars?

Jättebra! Vi är inne på tionde timmen nu, jag vet inte om det beror på att vi gjort det en gång redan och vet hur det är, men det har gått väldigt bra faktiskt. Vi hittar på lite grejor med Fifa-turnering och kortspel och lite annat, det har gått smidigt.

Vad blir viktigt imorgon du då?

Att vi spelar med stort ansvar och ändå vågar kliva på och inte bli ”stissiga” med pucken, utan att vi vågar. Att vi tar ansvar för att sätta passen där de ska. Sedan avgörs mycket framför mål. Det handlar om att släppa ner axlarna även om mycket står på spel.

Du har inte spelat på en vecka nu, jag antar att du är fulladdad?!

Ja de andra har ju spelat 8 perioder som jag inte gjort, så mina ben borde var mer utvilade. Men nu är det en femte avgörande match, det är ingen som kommer känna efter om man har trötta ben, det kommer vara så mycket adrenalinpåslag så man inte känner av det. Men visst jag är redo att hoppa in!

Innebär din återkomst att ni går tillbaka till gamla kedjorna?

Det får vi kanske hålla på, det får tränaren avslöja i så fall.

Till sist: Du får ge oss ett resultattips!

Vi vinner med 5-0!

Av Krister Holm

Foto Anna Engström