Stark vändning och målkalas när BHF tog dubbelseger

BOR – ÖRN  (3-2) (swehockey.se)

BOR – VHC  (10-5) (swehockey.se)

Under helgen gällde dubbla hemmamatcher för Borlänge Hockey. Örnsköldsvik på lördagen och Vännäs på söndagen stod på agendan.

Det var dock ingen vidare start på helgen för BHF när man tog emot Örnsköldsvik på lördagen då sjukdom härjat i laget samt att man efter senaste matchen mot Falun tappade Martin Janolhs som utgick med skada.

En rätt dålig hockeymatch där gästerna var klart piggare och satte dit 0-1 efter 12.34.

BHF kom i slutet av perioden i ett 4 mot 2 läge men efter en slarvig passning vände spelet och istället kunde gästerna utöka sin ledning till 0-2.

I mittakten var det nästan bara Ö-vik mot Oliver Norgren i BHFs kasse som verkligen fick jobba hårt i kassen och höll siffrorna nere.

I den tredje perioden kom BHF ut på ett helt annat sätt och efter 13.37 kunde Johan Skinnars hitta luckan mellan benen på Öviks målvakt Leo Granholm när han gick köksvägen.

Och kvitteringen skulle också komma när William Danielsen satte dit 2-2 med 1.36 kvar att spela och BHF hade vänt underläge till 2-2.

I förlängningen kunde sedan BHF fastställa sin vändning när Casper Östberg ordnade bonuspoängen till BHF efter en fin spelvändning.

skott totalt 24-26

utvisningar BHF 6×2 Övik 3×2

domare Hampus Springare

Under söndagen fick BHF publiken verkligen se på ett fyrverkeri utöver det vanliga.

Det skulle börja redan i första spelminuten när BHF först fick ett mål bortdömt då domare Hurtig redan blåst för blockering, därefter dröjde det inte länge innan Marcus Kivelä Carlzon satte dit 1-0 efter 2.31.

Gästerna Vännäs tog strax efter målet över spelet lite och kvitterade rättvist när Axl Johansson drog iväg ett skott som tidigare BHF spelaren Alexander Pettersson kunde styra in framför målet.

Sen tog hemmalaget över matchen igen.

Powerplay som under fortsättningsserien fungerat otroligt bra skulle visa sig vara ett vapen även idag. Första powerplaychansen i matchen tog BHF vara på när Alfred Bergman petade in 2-1 från när håll. Och ett par minuter senare var det dags igen i samma spelform när Kivelä Carlzon serverade Casper Östberg som pricksköt in 3-1.

Men det skulle vara i den andra perioden där allting bara exploderade.

Häng med nu!

3-2 efter 1.21 Filip Lindén målskytt för Vännäs.

4-2 efter 2.34 då Kivelä Carlzon stod för ett jätteskott i bortre krysset.

5-2 efter 6.21 genom Casper Östberg.

6-2 efter 7.38 via Patric Colton som därmed gjorde sitt första mål i BHF tröjan.

Då valde gästerna att ta time-out och byta målvakt.

6-3 i numerärt överläge efter 10.05 då Anton Hammargård hittade rätt från slottet.

7-3 efter 10.38 då Marcus Kivelä Carlzon fastställde sitt hattrick med ytterligare en kanon.

7-4 efter 11.54 genom Marwin Wedemo Nordkvist.

8-4 efter 14.15 från Mikael Taylan.

8-5 efter 17.42, återigen via Hammargård.

9 mål! 9 mål under den andra perioden. En helt galen period där det ett tag kändes som att det var mål på varje skott.

I den tredje perioden kontrollerade BHF händelserna.

Man gjorde 9-5 i powerplay när William Danielsen gjorde målet efter ett fint klapp-klapp spel från hemmalagets sida.

Och slutresultatet fastställde Oscar Kellerstam med ett distinkt avslut och tvåsiffrigt för BHF.

skott totalt 45-21

utvisningar BHF 1×2 Vännäs 4×2

domare Douglas Hurtig

Tabell och övriga resultat: Hockeyettan Norra vår | stats.swehockey.se

5 viktiga poäng för BHF under denna hemmahelg när knappt halva serien är spelad och 5e plats i tabellen med bara 2 poäng upp till andra platsen.

Först en stark vändning och därefter dagens målkalas.

Nu väntar en ny hemmamatch då Surahammar gästar Borlänge ishall på onsdag kväll.