Seger borta mot Segeltorp trots säsongens sämsta match

Vallentuna Hockey åkte till Segeltorpshallen och möte mot Segeltorps IF inför 127 åskådare och väl där spelade man säsongens sämsta match.

Vallentuna Hockey vann till slut matchen med 4-3 efter att Lukas Paulsson satt det avgörande målet med drygt fem minuter kvar av den tredje perioden.

Är det något som är svårt så är det att spela hockey i Segeltorpshallen, konstig akustik, det stenhårda pansar glaset runt sargen, ett motståndarlag som alltid kör med full fart oavsett årgång och den stillsamma musiken som sjunger mjukt ut i högtalarna. På tal om det stenhårda pansarglaset så fick Segeltorps David Ljusbol erfara detta igår då han blev olyckligt tacklad efter drygt

5 minuter i deras PP1 av Vallentunas Ludwig Almgren och blev lite otäckt liggandes raklång på isen och sjukvårdare rusade till på plats. Almgren tilldömdes Game och Segeltorp hade 5 minuters spel i PP1 utan att skapa några riktigt farliga läge. Men innan dess var det Vallentuna som tog ledningen med 1-0 genom Oskar Söderberg efter 4.21.  Utökning till 2-0 kom genom Måns Kruger som rappt skickade upp pucken i krysset efter 14.46, ett klassmål från den notoriske passningskungen och Vallentuna såg ut att ha en schysst resa framför sig. Perioden slutar 2-1 till Vallentuna. Den andra perioden skulle Vallentuna punkterat efter 4-5 minuter då man inte gav Segeltorp pucken. Men istället övergår det till att bli det junior-vindrutetorkar-hockey i ett böljande fram och åter där ingen tar tag i situationen och styr upp det hela. Vallentuna lyckas göra 3-1 genom Anton Larsson efter 14.45 mitt i slottet men så släpper man Carneholm med endast 22 sekunder kvar av period 2 och han kan enkelt från mittcirkeln snirkla sig fram framför Jirhage och sätta 2-3.

Sista perioden blir en kamp, Vallentuna har flera ramträffar men det är Segeltorp som kvitterar i den 9:e minuten till 3-3. Men efter 14.20 hittar Lukas Paulsson ett hål bakom Oscar Leijon(J20 lånet från Almtuna i Segeltorps kasse) där han kommer med pucken bakom buren letar sig in på förlängda mållinjen och trycker in segerpucken till 4-3. En viktig seger och fokus mot söndagens hemma match mot Visby kl 15.00.