Johan och Kim inför juniorernas seriepremiärer

Det är inte bara A-laget som har seriepremiär i helgen utan J20 och J18 div.1 har också premiär. Hemsidan har pratat lite med de båda huvudtränarna Johan Eklund och Kim Thunell där de får summera försäsongen och blicka fram mot seriepremiären.

J20 är först ut att spela seriematch då de beger sig till Nittorp imorgon. Matchstart kl. 14.00.

Johan Eklund du får summera er försäsong.

Den har varit bra träningsmässigt, det har blivit bättre och bättre tycker jag. Träningsmatcherna har varit helt okej. Vi kanske hade behövt lite bättre motstånd. Sista matchen mot Töreboda i onsdags var viktig för oss.

Du får berätta lite om den matchen. Ni möter ju ändå ett seniorlag som ni besegrar.

Första perioden är sådär från vår sida. Lite tur att vi har 2-1. Sedan kommer vi ut och gör en riktigt bra andraperiod. Vi leder med 6-1 efter den. Sen gör vi en helt okej tredjeperiod.

Det måste ha varit en bra värdemätare?

Ja det var det. En väldigt bra match för oss där vi får möta lite större och starkare spelare.

Vad tycker du framför allt har blivit bättre under försäsongen?

Passningsspelet har blivit mycket bättre, det märks tydligt på träningarna. Det vi tränar på börjar sitta mer och mer, vår idé att spela. När vi gör det ser det riktigt bra ut.

Nu börjar allvaret med seriepremiär imorgon.

Ja Nittorp borta imorgon, det blir spännande.

Vad har du att säga Inför matchen?

För det första så vet jag ingenting om motståndet egentligen. Det blir nog en tuff match. Det är många år sedan jag var där, jag var där med J20 för 10-12 år sedan.

Nu är det allvar med en gång då serien är kort, dubbelmöten, 8 lag och 14 omgångar. Det gäller att vara med från start.

Jajamen så är det! Det gäller att vara med från start och det ska vi försöka vara. Av de 6 första matcherna har vi 5 bortamatcher så det blir en tuff start för oss.

De två första lagen går vidare och spelar en J20 Ettan sen, det har ni väl som mål att bli förstår jag.

Ja det är absolut målet och sedan att vi ska vara med och kriga i nästa serie också.

Hur känns J20-truppen i år?

Jag tycker det ser bra ut. Vi hade en period när det var mycket sjukdomar och skador men nu är de flesta tillbaks och det känns bra. Sedan får vi förstärkning från A-laget ibland. Det piffar till det ändå mer. Vi är nöjda än så länge.

Jag pratade med dig när det blev officiellt att du skulle bli huvudtränare och Douglas Lögdal och Filip Thörnqvist skulle bli assisterande. Hur känns det nu när ni har kört 1 1/2 månad ihop ungefär?

Det fungerar jättebra. Vi turas om att hålla i träningarna. Filip jobbar mer mot forwards, jag mer mot backar och ”Dogge” jobbar mer med powerplay och boxplay. Det känns bra.

Resultat i J20´s träningsmatcher:
BoIS-Grums 6-2
Grums-BoIS 8-3
BoIS-Skövde  8-0
Partille-BoIS 2-6
Kumla-BoIS 1-12
Töreboda-BoIS 3-7

J18 inleder bort mot Västervik kl. 14.00 på söndag.

Kim du får summera er försäsong.

Den har varit bra tycker jag. Det har flutit på ungefär som vi hade tänkt. Tittar vi på resultat och träningsmatcher så har det kanske varit lite för enkelt motstånd i många matcher. Vi har varit lite för bra och då har det inte blivit som vi tränare vill, att man är supernoggrann ute på isen. Ibland så har vi visat att vi kan och det är viktigt att vi trycker på att vi ska vara noggranna och göra det vi ska hela tiden.

Seriepremiär borta på söndag, tankar inför den?

Ja vi möter Västervik och det är ett bra lag. Då gäller det att steppa upp och vara noggranna hela tiden.

Hur känns det i truppen? 

Det känns som en bra och harmonisk grupp. Vi har haft bra närvaro, inte så mycket folk borta. Däremot har det ju avspeglat sig lite när det är mycket sjukdomar och skador i J20. Då blir vi väldigt drabbade för då får vi skicka upp mycket folk. Men så är det ju och det är ofta man har tänkt att nu ska vi träna på det här och sedan får jag skicka upp 5-6 stycken, då blir det kanske svårt att träna på den grejen man har tänkt. Vi ligger ändå hyfsat i fas. Man får se det som så att det är bättre för dem att ha fått träna med J20 och få en bättre egen utveckling. Vi löser det under resans gång och så är det varje år så det är inget nytt.

Du nämnde att motståndet kanske har varit lite för svagt men kan det inte vara positivt att få med sig en del vinster och bygga självförtroende?

Jo självklart! Men ibland känner man att nu vann vi med 9-2 och ändå var vi inte speciellt bra men det är givetvis bra att vi har fått in en känsla av att vinna. I år är det precis som förra året fast tvärt om, alla lag vi mötte förra året var bättre än oss och vi fick kämpa som sjutton. I år har vi varit bättre och då har de andra lagen fått kämpa som sjutton.

Ni har spelat 7 träningsmatcher plus en cup inför säsongen, är det mer än vanligt?

Njae kanske någon mer. Jag är ju van att coacha ett lag i Elit där vi ska vara som bäst efter jul. Nu är vi tvungna att vara lite bättre på en gång. Det innebär att vi har fått gå lite hårdare från start och har matchat laget lite mer. Sen har vi lagt in en del matcher där några har fått stå över och andra spelat. Jag har pratat med grabbarna om att vi måste vara lite mer redo när vi drar igång. Det är bara 12 omgångar och det gäller att trycka på knappen och gasa från start annars får man inte spela den där J18 Ettan i slutet av november.

De två första från serien går till J18 Ettan va?

Ja ettan och tvåan går vidare och där vill vi vara. Då är det inte många plumpar man får ha på 12 matcher.

Det är du, Patrik Boström och Robin Bäckström som leder laget denna säsong.

Ja det är riktigt roligt att vi har fått  med oss ”Bäckis” också. Det blir lite enklare då vi är 3 stycken, vi kan vara ändå noggrannare, titta ändå mer på olika grejer.

Resultat i J18`s träningsmatcher:
BoIS-Grums 3-4
Grums-BoIS 4-7
BoIS-Skövde 7-3
BoIS-Mjölby 8-1
Skövde-BoIS 5-4 efter straffar
BoIS-Bäcken 5-0
Mjölby-BoIS 2-9

Cup i Örebro som J18 stod som slutsegrare i:
BoIS-BIK Karlskoga 3-1
BoIS-Älta 14-2
BoIS-Örebro 3-4 efter förlängning

av Susanna Johansson