Viktor Bolin gör sin 300e match!

Under onsdagskvällen spelar Nybro Vikings match mot Mörrums GoIS vilket också blir den 300e matchen för Viktor Bolin i Nybrotröjan. – Jag trivs väldigt bra med att spela för Nybro Vikings, det är en bra organisation och fantastiska supportrar. Jag har varit med om både bra säsonger och mindre bra säsonger men de senaste åren har det verkligen känts som att vi har något riktigt bra på gång, säger Viktor.

Viktor Bolin anslöt till Nybro Vikings inför säsongen 2014/2015 och har sedan dess varit föreningen trogen. Viktor är inne på sin nionde raka säsong i Nybrotröjan och under onsdagskvällen spelar han sin 300e match. Vi tog ett snack med Viktor inför kvällens match!

Viktor, vad är det som har gjort att du har stannat i Nybro Vikings så pass länge?

– Jag trivs väldigt bra med att spela för Nybro Vikings, det är en bra organisation och fantastiska supportrar. Jag har varit med om både bra säsonger och mindre bra säsonger. Men dom senaste åren har det verkligen känts som att vi har något riktigt bra på gång. Jag trivs även bra utanför ishallen. Nybro är en trevlig stad att bo i.

Kommer du ihåg första matchen du gjorde med Nybro Vikings?

– Haha, inte direkt faktiskt. Men jag kommer ihåg att jag gjorde självmål i en av mina första träningsmatcher, jag lyckades klacka in pucken.

Nybro Vikings har tagit stora steg framåt de senaste säsongerna och därmed också höjt målsättningen. Hur är det att spela med så höga förväntningar på sig?

– Man får inte tänka för mycket på vad andra har för förväntningar, utan vi i laget måste göra vår grej och fokusera på det.

I förra veckan valde föreningen att byta huvudtränare till Peka Virta, hur är det?

– Nu när Pekka har kommit in som ny huvudtränare i laget så är det mycket nytt. Nya idéer, annorlunda spelsätt, det är såklart en pågående process. Men det känns som att det kommer bli bra.

Vad gör du helst en ledig dag?

– Under säsongen har man inte så mycket tid att göra så mycket annat. Utan då vill man helst umgås med familjen och vännerna när tid finns. På sommaren spelar jag gärna golf.

Vilket är ditt bästa minne med Nybro Vikings?

– Det hoppas jag få uppleva i slutet av den här säsongen!

Text: Carola Täck

Foto: Leif Hellerin / Vikings Media