Sebastian Borg: ”Jag tränar på”

Sebastian Borg har en bit kvar innan en återkomst på isen kan bli aktuell. Än är handen i gips och exakt när han kan göra comeback är ännu osäkert.

2016 anslöt Sebastian Borg från Vallentuna och har sedan dess kommit att bli en publikfavorit i Liljas Arena med sina kvicka handleder och rappa vändningar. Men sedan matchen mot Karlskrona HK har publiken inte fått se Borg på isen – då grinade oturen Sebastian i ansiktet när en puck från motståndarbacken träffade handen.

Först trodde Borg inte att pucken hade träffat så allvarligt men efter att ha tagit av sig handsken och med den smärtan som uppstod tillsammans med svullnaden kom genast misstankarna. Efter röntgen blev det bekräftat – pekfingret var mer eller mindre krossat.

– Det var ett jävligt tungt och tråkigt besked

att få precis när Allettan och allt det roliga började. Men rätt snart vände jag, det går inte att deppa ihop. Det gäller att träna på med det man kan och så hoppas jag att vi går långt så att jag får vara med senare under säsongen när jag är återställd, säger Sebastian Borg.

Vilken är din status idag?
– Jag är fortfarande gipsad men det ska av nästa vecka och då kommer jag även att röntgas. Därefter blir det förhoppningsvis en skena. Nu tränar jag på i gymmet med det som är möjligt att göra utan en hand.

När kan du börja träna på is?
– Is får jag gå på när gipset är borta men jag kommer inte få träna med laget. Men då kan jag hålla igång skridskoåkningen också och det gör det enklare när allt sedan har läkt som det ska. Men det är svårt att säga hur lång tid det tar innan jag är tillbaka helt. Det kan ta två veckor, det kan ta fyra veckor.

Vi pratade med Matushkin för några dagar sedan och han fick samma fråga som du: Hur känns det att stå vid sidan av?

– Det är kul att det går bra för killarna men man vill ju vara med och påverka, bidra. Men de gör det riktigt bra där ute och det gör det enklare att rehabilitera i lugn och ro när det ser ut som det gör. Men jag är snart tillbaka och det ser jag fram emot mycket.

Hannes Johansson klev av matchen mot Halmstad Hammers med befarad hjärnskakning. Hannes kommer inte att följa med till Visby i helgen utan vilar och kryar på sig.

Vi hoppas på snabbt tillfrisknande för både Sebastian och Hannes!

Foto: Hampus Gliving