Seger mot Örnsköldsvik efter dubbla mål av Pettersson

Vi kan summera en lyckad helg i Hockeyettans norra vårserie med två segrar och sex friska, värdefulla poäng in på kontot. Segern mot Teg i lördags följdes upp med en ny seger i söndags. Denna gång mot Örnsköldsvik som besegrades med 4-3 efter stor dramatik i slutminuterna.

Första perioden inleddes piggt och vi hade det mesta av spelet. Därför kändes det också rättvist när vi gick till den första pausvilan i ledning 2-0 efter mål av André Astley Rydberg (styrning) och Lukas Söderlund (som utnyttjade ett slarvigt uppspel). Andra perioden var spelmässigt ytterligare något bättre än den första och förutom några vassa chanser för gästerna i inledningen så hade vi i stort sett allt spel och skapade ett flertal riktigt farliga chanser utan att få utdelning.

I tredje perioden så gjorde Örnsköldsvik 2-1 på sitt första skott i perioden och där och då började det bli nervöst i hemmalaget. Puckarna spreds åt höger och vänster och vi hamnade alltför ofta djupt tillbakatryckta i egen zon. Gästerna skapade chans på chans och våra killar blev ängsligare och ängsligare. Vi var nog många i publiken som anade att den här matchen skulle kunna svänga åt fel håll. Därför var det extra skönt när Hampus Pettersson satte två mål inom loppet av 15 sekunder. 4-1 och nu skulle väl saken vara klar? Nej, efter några onödiga utvisningar i slutskedet och två reduceringspuckar från Örnsköldsviks sida så blev det rejält nervöst under slutminuten.

Men våra killar lyckades återigen hålla undan fram till slutsignalen och vi summerar en helg som bestod i mer kamp än skönspel. Men två matcher och sex härliga poäng in på kontot är allt som räknas nu när vi måste klättra i tabellen för att ha en bra chans på playoff.

Nu väntar Arlanda Wings borta på onsdag innan vi laddar om för en ny helg med dubbla matcher i Surahallen. Kalix på lördag 4/2 och Vännäs söndag 5/2.

Surahammars IF – Örnsköldsvik HF 4-3 (2-0, 0-0, 2-3)