Dubbla segrar i norr för BHF

TSK – BOR  (1-3) (swehockey.se)

ÖRN – BOR  (1-7) (swehockey.se)

En ny i resa norrut väntade Borlänge Hockey denna helg för att för första gången i den norra vårserien ställas mot Teg och Örnsköldsvik. 2 lag som BHF hade efter sig i tabellen och för att försöka haka på toppskiktet så var segrar viktiga.

Under lördagen så var det en tuff match mot Teg som väntade. Efter en mållös första period tog BHF ledningen 5.34 in i mittakten när backen Henning Rothsten satte dit ledningspucken. Strax därpå klarade BHF av ett numerärt underläge. Knappt 5 minuter kvar av perioden kvitterade hemmalaget genom Oskar Håkansson.

Tidigt i den tredje perioden kunde Charles Eklund som var tillbaka efter en tids frånvaro prickskjuta in 1-2 till BHF.

En fortsatt jämn match där lagen bytte chanser till varandra men där prio låg i disciplinen att inte ge bort något till motståndarna. Teg plockade ut målvakten i slutskedet av matchen men kunde inte få in någon kvittering bakom Oliver Norgren utan istället kunde kaptenen Patrick Elfsberg fastställa slutresultatet till 1-3 i tom kasse.

Under söndagen ställdes BHF sedan mot nästjumbon Örnsköldsvik. Det skulle visa sig bli en mumsbit för BHF som avgjorde matchen redan efter knappt 3 minuter. Emil Rangedal öppnade målskyttet redan efter 20 sekunder. Efter 1.53 kunde Charles Eklund dubbla ledningen och 2.58 på klockan satte Rangedal sitt andra fram till 0-3. Chocköppning för BHF.

Men det var inte slut där. Adam Bäckehag blev näste back att skriva in sig i målprotokollet när han dunkade in 0-4 efter 5.16. 0-5 efter 9.11 genom William Danielsen. Innan perioden var över hade också Danielsen blivit tvåmålsskytt när han satte dit 0-6. BHF fick på slutsignalen av perioden också ett mål bortdömt men hela 0-6 efter första perioden och matchen var över.

Resten blev en avslagen historia men där spelet ändå vajade lite fram och tillbaka. 0-7 gjorde Ludvig Westerlund innan Alexander Naskov kunde tröstmåla för Övik.

Sista perioden slutade mållös och BHF tog en komfortabel seger.

2 väldigt viktiga segrar för BHF som i en oerhört jämn tabell där det bara skiljer 4 poäng mellan serieledande Arlanda och seriesexan Kalix. BHF har efter segrarna tagit sig upp på plats 4 med 20 inspelade poäng men med en match mindre spelad än topp 3 lagen.

Nu väntar träningsvecka innan man nästa helg möter just Övik och Teg igen fast denna gång på hemmaplan.

Tabell och övriga resultat: Hockeyettan Norra vår | stats.swehockey.se