Sekundrama när Dalen besegrade serieledarna

Dalen hade nederlaget mot Halmstad bakom sig när dom satte sig på bussen för resa till Kalmar och match mot serieledarna.

Erik Thorwalls inledde målskyttet för Dalen i den första perioden som slutade 1-1.Anton Johannesson sköt efter dryga första hälften av andraperioden 2-1 till Dalen. En ledning som skulle bli ytterst kortvarig då Viktor Crus-Rydberg återigen höll sig framme och satte sitt andra mål i matchen. Hemmalaget utökade även till 3-2 genom Kaden Elder och gick till pausvila i ledning.

Sen kom den tredje perioden där Dalens defensiv spelade en angörande roll när man fick både Hugo Rostedt och Andreas Röykås Marthinsen utvisade samtidigt. Men, ja, det såg länge ut som att matchen skulle gå till förlängning. Men Alex Ek ville annat och 29 sekunder var allt han behövde på sig för att skjuta både 4-3 och 5-3 till Dalen. Självklart ska man även lyfta fram Gustav Salmi Lilja som kvitterade till 15.36 in i perioden. En tung seger för Dalen.

Kalmar-HC Dalen 3-5

(1-1, 2-1, 0-3)

Första perioden: 1-0 (7.07) Viktor Crus-Rydberg (Linus Skager/Tatu Kokkola) spel fem mot fyra. 1-1 (12.53) Erik Thorwalls (Kalle Holm).

Andra perioden: 1-2 (8.36) Anton Johannesson (Kalle Holm/Hugo Rostedt) spel fem mot fyra. 2-2 (9.33) Viktor Crus-Rydberg (Hampus Karlsson/Tatu Kokkola) spel fem mot fyra. 3-2 (17.37) Kaden Elder (Tatu Kokkola/Markus Palmberg).

Tredje perioden: 3-3 (15.36) Gustav Salmi (Hugo Fransson/Hugo Rostedt) spel fem mot fyra. 3-4 (19.29) Alex Ek (Kalle Holm/Ola Thorwalls). 3-5 (19.58) Alex Ek (Andreas Røykås Martinsen) spel fem mot sex.

Skott: 37-28 (10-8, 18-10, 9-10)

Utvisningar, Kalmar: Sebastian Kauppila 2, Adam Hirsch 2, Tatu Kokkola 2, Viktor rus-Rydberg 22.

Utvisningar, HC Dalen: Karl Smedberg 2, Erik Thorwalls 2, Hugo Rostedt 2, Andreas Røykås Marthinsen 2, Hugo Fransson 2.

Domare: Mikael Söderlund.

Publik: 922 i Hatstore Arena.