BHF seriesegrare, nu väntar play-off

SUR – BOR  (1-4) (swehockey.se)

ENK – BOR  (2-4) (swehockey.se)

Ikväll blev det klart att Borlänge Hockey vinner den norra vårserien efter helgens bortamatcher mot Surahammar och Enköping där det blev full pott.

Under lördagen så besegrade man Surahammar med 1-4 sedan BHF startat matchen positivt och fått med sig en 0-2 ledning efter första perioden genom Joel Myrberg Andersson och Linus Lundberg.

Trots att hemmalaget ordnade en reducering drygt halvvägs in i matchen så störde det inte BHF. 1-3 kom bara några minuter senare via Patrick Elfsberg och i den sista perioden avgjordes matchen när Emil Lind satte dit slutresultatet 1-4 i powerplay.

Förutsättningarna inför söndagens möte mot Enköping var att BHF bara behövde 1 poäng för att säkra seriesegern men där även Kalix och Vallentuna (som möttes) hade chansen att nå BHF med rätt resultat.

BHF hamnade i den andra perioden i underläge men kunde sedan vända på steken. Oscar Haaraoja startade vändningen när han satte 1-1. Innan den andra perioden var över hade BHF också gjort både 1-2 och 1-3 genom Charles Eklund och Patrick Elfsberg.

Joel Myrberg Andersson gjorde mål för andra matchen i rad när han gjorde 1-4 innan hemmalaget fick in en sen reducering.

16 matcher varav 12 av dessa blev segrar för BHF som vinner serien före Kalix och Vallentuna. Dessa 2 ställs nu mot varandra i bäst av 3 och vinnaren där följer med BHF in i play-off spelet.

För BHF väntar nu en väntan på play-off som kommer att bli klart under nästa helg vilka BHF får möta i bäst av 5.

Hela tabellen och alla resultat: Hockeyettan Norra vår | stats.swehockey.se