Övertidsförlust mot Hanviken

Tre minuter in i övertiden avgjorde Hanviken träningsmatchen mot Väsby när de satte 2-1. Det satte punkt på en ganska jämn tillställning där Väsby inledde bäst men där hemmalaget tog över ju längre matchen led.

Första perioden blev trots ett mållöst resultat, en relativt händelserik period. Väsby var piggast i princip rakt igenom perioden och höll i taktpinnen och där hemmalaget främst fick sina chanser när Väsby slarvat i passningsspelet eller tappat pucken på fel ställe. Detaljer som är rätt typiska i tidiga träningsmatcher när ringrosten är som allra störst.

De chanser som Hanviken skapade sig var dock inte alls ofarliga och de kom bland annat fram i ett tre mot en läge och när Väsby fick spela sitt andra numerära överläge i perioden, så blev en hemmaspelare helt fri med Linus Ryttar. Men Linus tog vid där han avslutade senast han spelade i Väsbytröjan, och räddade friläget.

Närmast att spräcka målnollan för Väsby i den första perioden var Tobias Liljendahl som bland annat träffade innerstolpen. Men trots en tre-fyra riktigt bra lägen från Väsbys sida så var hemmamålvakten omutlig och han var den största orsaken till att det var mållöst till första vilan.

Andra perioden blev en ganska stor scenförändring mot den första. Hanviken fick betydligt mer att säga till om samtidigt som Väsby inte alls tillbringade lika mycket tid i anfallszon som man gjorde i den första.

Hanviken hittade understundom vägar genom Väsbys försvar och där man inte lyckades täppa till mittzon som laget gjorde betydligt bättre i den första perioden. Det gjorde att Hanviken fick till en del halvgoda lägen och där bland annat Linus Ryttar tvingades till en räddning av den högre skolan strax efter att halva perioden var spelad.

Men han lyckades inte hålla nollan intakt perioden ut utan i den artonde minuten överlistade Hanvikens Gabriel Åhs honom med en styrning strax framför mål. Ett resultat som man kan säga speglade spelet under mittakten.

Sista perioden blev böljande och fortsatt händelserik där två bra målvakter såg till att gäcka utespelarna. Men när Väsby fick spela sitt fjärde numerära överläge för kvällen så hittade laget förbi den annars alldeles utmärkta målvakten Viktor Lundahl. Två Väsbyspelare blev helt fria framför honom och till slut hittade pucken fram till Christian Hägg som därmed blev premiärskytt för Väsby säsongen 2022/2023 vilket även var Häggs första mål i Väsbytröjan. Passningspoäng gavs till Pontus Karlsson samt Nils Bolin.

Kvitteringen från Väsbys sida fick fart på hemmalaget som därefter var närmast ett segermål innan ordinarie tiden var ute. Men det ska sägas att även Väsby hade några lägen men nog var ändå Hanviken betydligt närmare segermålet.

Det kom sedan tre minuter in i övertiden och skipade väl en rättvisa över hur matchen såg ut. Väsby började bra men mattades ju längre matchen led och matchen föll till slut över till hemmalagets favör.

Premiären är över för Väsbys del och man fick en hel del svar från matchen. Såväl bra som mindre bra saker och det är bara att ta det vidare till ritbordet och träna vidare på det nya spelsystemet.

Nästa veckas bjuds på två matcher. Huddinge väntar i Björkängshallen onsdag kväll och sedan fredag kväll vankas hemmapremiär då grannarna Vallentuna Hockey kommer på besök.