Inför matchen: Nyköping vs Väsby – ”Seriens och ett av hela Hockeyettans bästa lag väntar på onsdag så det blir en rolig utmaning”

En svit kommer att spräckas under onsdagskvällen. Väsby har inför matchen tolv raka segrar, har precis säkrat ett Allettankontrakt och motståndarna, tillika hemmalaget Nyköpings SK har även de inför matchen en härlig form. För vad sägs om sex raka segrar och där under dessa pangat in hela 31 mål och endast släppt in tolv under dessa matcher. Imponerande och det är därför som laget inför omgång tretton ligger på en fin tredjeplats med en marginal på fem poäng ner till närmast jagande lag. Men nu kommer alltså en svit att ta slut och frågan är bara vilken av dem som gör det?

Väsby kommer hur som helst att få något rejält att bita i på den sörmländska isen. Nyköping som startade serien svagt har verkligen fått fart på sitt lagbygge och det är framför allt i det offensiva spelet som laget kuggat i.

De har flertalet vassa spelare och besitter nu fyra kedjor som alla är kapabla att producera poäng. En av dessa offensiva spjutspetsar heter Isak Dahlin. Om ni känner igen namnet så är det inte så konstigt eftersom han är en Väsbyprodukt och alltså fostrad i Väsby Hockey. Men ungdomsåren gjorde han i AIK och efter en imponerande avslutning i deras J20 så styrde han kosan över till USA. Så varför hamnade han till slut i Nyköping och varför går det så bra för Nyköping för närvarande? Svar på det och en del annat har Isak som jag inför matchen har tagit några ord med. Så här lyder intervjun.

Hej Isak! Ni går som tåget för närvarande. Tvåa i formtabellen med 13 poäng på era fem senaste matcher. Vad är det som gör er så vassa för närvarande som du ser på det?

-Hej! Vi har nog bara kommit in i det nu tror jag allt har börjat sätta sig med ny tränare, nya spelare och ett helt nytt spelsystem. Sedan har vi fått tillbaka viktiga spelare som vi saknade i början.

Senast i söndags tog ni en femetta borta mot Segeltorp. Hur skulle du vilja sammanfatta den matchen?

-Det var väl inte vår spelmässigt bästa match helt klart och det märktes på något sätt att vi haft ett speluppehåll på 14 dagar eller vad det var. Men vi lyckades göra målen samtidigt som Fahlström storspelar vilket han gör i princip varje match nu.

Är det något speciellt som ni skruvat på i ert spel kontra hur det var i början av serien eller handlar det mest om självförtroende?

-Det var väl lite det jag var inne på att det mer har satt sig nu. Sen får man absolut självförtroende när vinsterna tickar på.

Du är en Väsbykille men som nu spelat i Nyköping i tre säsonger. Hur kommer det sig att du hamnade där?

-Jag kom hem efter en liten USA vistelse samma år som Väsby gick upp i Allsvenskan. Jag hade lite kontakt med Tom då men det var väl inget som aktuellt just då tyvärr, sen så landade jag i Nyköping till slut ganska sent och har trivts här. Får en stor roll och spelar mycket vilket jag tror är bra för min utveckling.

Hur är känslorna då för dig när Väsby Hockey, din moderklubb väntar på andra sidan på onsdag?

-Det är klart det är speciellt att möta Väsby! Det är killar som Liljendahl och Åsell som man såg upp till när man var liten och sprang runt på Vilunda. Samtidigt som det är en hel del andra som man spelat med under åren.

Vad tror du väntar er nu på onsdag och vad tycker du kännetecknar oss?

-Seriens och ett av hela Hockeyettans bästa lag väntar på onsdag så det blir en rolig utmaning. Ett extremt kompakt lag, ett spelande lag med spetskompetens i nästan alla kedjor men kanske framför allt i Liljendahl och Wassenius.

Du har gjort en bra säsong hitintills med 13 poäng på 11 matcher. Är du nöjd med din säsong så här långt?

-Ja, men det har väl börjat helt okej i alla fall. Jag spelar i mycket offensiva moment så poängen kommer väl lite automatiskt då. Men jag vill såklart fortsätta utvecklas och kunna ta nästa kliv.

Slutligen Isak, vad tror du är segerreceptet för er del på onsdag och vilken matchbild tror du att det blir?

Jag tror det blir viktigt att vi tar vara på våra chanser och får en bra ingång i matchen.

// # 18 Isak Dahlin – Nyköpings SK

För Väsbys del blir det första matchen som egentligen inte betyder mer än att hålla avståndet neråt till Visby Roma för att vinna serien samt att så klart fortsätta att behålla formen. Förhoppningsvis gör det inte så att tävlingsviljan blir sämre utan istället kan laget spela utan press och stress och helt enkelt försöka att ha det kul ute på isen.

Matchen blir också den första för Väsbys färskaste förvärv Tim Dackell som gör debut i Väsbytröjan och som kommer att få spela center i sin första match. Väsby åker till Nyköping med två målvakter, åtta backar samt tolv forwards där laget får klara sig utan Christian Hägg som ju från och med onsdag och en vecka framåt ju matchar med allsvenska Tingsryd samt att Filip Rydström är avstängd även i denna match.

Matchen sänds som vanligt på Hockeyettans plattform www.hockeyettan.se

Erbjudande där du samtidigt är med och stöttar Väsby Hockey:
Abonnemang på Hockeyettan Play >> 

(Välj Väsby Hockey i listan över klubbar så stöder du föreningen)

Vid pennan

Krister Holmgren

Foto: Arne Rundlöf