”Självklart var det nervöst”

Rasmus Jedeskog, 18, har öst in poäng i J20-serien i inledningen av säsongen, och i söndags fick han göra a-lagsdebut.
     – Sjukt kul att få förtroendet i en toppmatch, säger han. 

I J20-serien har forwarden, Rasmus Jedeskog, sprutat in poäng för sitt Väsby så här i början av säsongen. På de elva inledande matcherna har Rasmus gjort hela 30 poäng – 15 mål och 15 assist.
Som ett litet kvittot på den fina starten, och i kombination med att a-laget saknade spelare, så fick Rasmus göra seniordebut när Väsby besegrade Visby Roma med 4-1 i söndagens seriefinalen.
     – Det var sjukt kul att få förtroendet att lira med a-laget och debutera i en toppmatch. Det var mycket nerver i början av matchen, då detta var någonting helt nytt för mig, säger han.
     – Självklart var det nervöst, men jag försökte göra det bästa av situationen och spela mitt spel. Jag fick även mycket peppning från grabbarna i laget, vilket var väldigt skönt. Det gjorde att jag kunde fokusera till hundra procent på matchen.
Rasmus bildade kedja ihop med Axel Olsson och Linus Hedlund, som han även spelar med i J20-laget, där de tillsammans gjort över 60 poäng.
     – Jag känner att vi hittar varandra bra där ute på isen, vilket bidragit stort till att jag kunnat göra så många poäng, säger Rasmus Jedeskog.
Men Rasmus är inte ensam. De senaste säsongerna har över tio spelare underifrån fått känna på spel i a-laget – på ett eller annat sätt.

Text och foto: Mikael Einarsson