Andra raka derbysegern för Brödernas/Väsby

En solid sista akt samt vasst spel i numerära överlägen var avgörande när Brödernas/Väsby slog tillbaka Wings med 4-2 efter att tre mål hamrades in i PP.

Bra special teams grundlade en stabil seger. Vi börjar lite trevande men tar över ju längre matchen lider och till slut så är det egentligen inget snack om att vi förtjänade segern, säger tränare Jesper Kemi.

I en något ojämn insats från Brödernas/Väsbys del så är det framför allt spelet i den tredje perioden som man kan med sig. Då lät man sin tyngd och kraft tala för sig och Wings blev allt som oftast nedtryckta i den egna zonen. Lägen träddes då fram på tämligen löpande band och det var egentligen endast sista pricken över i:et som saknades i den avslutande skärpan.

Annars var det bitvis bra, delvis sämre under de två inledande akterna. Wings startade matchen bäst och var bland annat än ribbträff från ledningen när Brödernas/Väsby drog på sig två raka utvisningar mot mitten av perioden.

Avslutningen blev bättre och i eget numerärt överläge tog Christian Hägg Brödernas/Väsby till ledningen efter att Calle Åsell fint spelat fram Hägg till ett helt rent läge.

Under mittakten rivstartade man sedan och när Adam Falk tog laget till 2-0 såg matchen ut att helt hamna i hemmalagets händer. Men man slappnade av och tillät Wings att jobba sig fram till lägen. Ett slarv senare och en öppnade passning och därefter vasst avslut som satt i Victor Olssons kryss, så var reduceringen till 2-1 ett faktum.

Fredrik Forsberg visade sedan flashbacks från säsongen 2016/2017 när han i numerärt överläge, helt utan pardon, borrade in ett avslut i det närmsta krysset. Ett oerhört elegant mål som återigen gav ett tvåmålsöverläge i matchen.

Men Wings avslutade perioden bäst och fick in ännu en reducering efter att Brödernas/Väsbys inte lyckades sortera rätt i den egna zonen.

Sedan kommer vi till den sista perioden och då var det ett helt annat Brödernas/Väsby ute på isen. Man blev intensivare, vann fler närkamper och tempot skruvades upp. Då fick Wings svårt att hänga med men trots mängder med chanser så krävdes det ännu ett numerärt överläge för att överlista Marcus Johansson i Wings-buren. Återigen var det Fredrik Forsberg som stod för ett fint avslut och sedan hann Erik Aterius få dit en klubba vilket innebar en styrning och ledning med 4-2.

Det blev även slutresultatet i en match där Brödernas/Väsby växte under matchens gång och där slutresultatet sett till spelet åtminstone borde blivit ett par mål till.

Spelare som stack ut ikväll var Christian Hägg, Calle Åsell, Erik Aterius samt Ludvig Georgsson som återigen visade vilka underbara uppåkningar han kan stå för.