NHL-draftad forward klar för Dalen!

Kristian Røykås Marthinsen ny forward i HC Dalen!

HC Dalen har gjort klart med forwarden Kristian Røykås Marthinsen, född -99. Sedan tidigare har Dalen gjort klart med Kristians bror Andreas. Kristian draftades 2017 av Washington Capitals i sjunde rundan som 213 totalt, han var då den enda norrman som draftades. Kristian har Lørenskog IK som moderklubb men lämnade Norge för spel med Almtunas J18-lag säsongen 2015-16. Där har han klivit upp till spel med J20-laget men även provat på spel i HockeyAllsvenskan innan han säsongen 2018-19 lämnade för spel i Kanada och Saskatoon Blades i WHL. Kristian gjorde en poängmässigt stark första säsong med 29 poäng på 62 spelade matcher (13+16) men väljer trots det att flytta tillbaka till Sverige.

-Det ska bli väldigt roligt att få spela tillsammans med brorsan igen. Att vi båda skulle hamna i Dalen var mer en slump och inget som någon av oss hade planerat. Jag gjorde det bra i Saskatoon men kände att jag är i ett läge där jag vill starta min seniorkarriär och då var Sverige bästa alternativet för mig.

Du har ju spelat många år i Sverige tidigare hur kommer det sig att valet föll på HC Dalen?

-Jag och min bror har samma agent och när han blev klar för Dalen så dök väl mitt namn upp och Pelle Gustafsson inledde samtal med min agent. Det är klart att det ska bli kul att få spela tillsammans med brorsan i HC Dalen men det var ingenting som vi suttit och planerat tillsammans under säsongen.

”Alltid lojal mot spelsystemet”

I Kristian Røykås Marthinsen så får Hockeyettan bekanta sig med en NHL-draftad spelare som beskriver sig själv som en lojal spelare mot spelsystemet och som gillar att skjuta mycket när tillfälle ges.

-Om jag ska beskriva mig själv så är jag en spelare som alltid är lojal mot spelsystemet och jag gillar att skjuta mycket så fort tillfälle ges, så förvänta er en hel det skott från min klubba. Jag hoppas jag kommer kunna bidra med en hel del av vad jag fått lära mig efter mina år på andra sidan Atlanten.

Dalens tränare Per Gustafsson är glad över att en spelare som Kristian Røykås Marthinsen valt att representera klubben:

-Efter förra säsongen så tappade vi en hel del ledande poängspelare så det är här vi ser Kristians roll i laget. Han är en producerande spelare och någon som vi kommer kunna bygga laget runt framöver. Kristian ville ha en nystart och starta sin seniorkarriär och det känns såklart väldigt bra att han valde att göra det hos oss.

Statistik för Kristian finns här

Piotr Arvidsson