Tränarstaben komplett när Daniel Carlsson stannar i Sura

I förra veckan blev det definitivt klart. Daniel “Turken” Carlsson stannar kvar som assisterande tränare i Surahammars IF även säsongen 2019/20

Pusselbitarna fortsätter att landa på rätt plats i det lagbygge som skall mäta sina krafter i Hockeyettan i vinter. Förutom en spelartrupp som är i det närmaste klar så är nu ledarstaben definitivt klar.

Det var mycket som talade för en förlängning, men nu är det alltså klart. Huvudtränaren Conny Grundström får även kommande säsong ha Daniel Carlsson som sin assterande coach i båset. 39-årige Daniel “Turken” Carlsson har ett gediget hockeykunnande och har i många år engagerat sig i Surahammars IF. Inte bara i A-laget utan även som ungdomstränare i föreningen.

Det var en nöjd Daniel Carlsson som webredaktionen fick tag på när kontraktet var klart.

– Det skall bli kul, men framför allt spännande och utmanande att få vara med redan från början av en säsong, och få forma truppen tillsammans med Conny.

– Vi ser hockey på samma sätt och det har fungerat utmärkt när vi har kört tillsammans tidigare. Så när det var klart med Conny som huvudtränare så var det egentligen bara att köra vidare (efter ett kortare snack med familjen). Väldigt kul också att Hägg (Anders) blir kvar som målvaktstränare. Det betyder mycket för oss.

Hur ser du på truppen som ni fått ihop så här långt?
– Den ser väldigt intressant ut med stommen från förra året samt några nya duktiga nyförvärv. Jag kan tänka mig att vi kommer slåss i mitten av tabellen eller strax ovanför mitten om vi får hålla oss hela och friska.

Vi hälsar Daniel välkommen tillbaka till Surahallen i vinter och önskar hela tränarstaben stort lycka till.

Mattias Forsberg