Spelarintervju Dennis Santesson

Med sex nyförvärv till vårt representationslag inleder vi idag en kortare intervjuserie med var och en av dem. Så håll utkik på vår hemsida och sociala medier.

Sist in, först ut – så kan vi beskriva dagens spelarintervju, då Dennis Santesson, ny från Nybro presenterar sig själv, hur han började spela hockey samt hur han ser på det som komma skall.

Först och främst varmt välkommen till Skövde IK!

Stort tack!

Vem är Dennis Santesson?

26 år gammal, uppväxt i Huddinge strax söder om Stockholm. Farsan ställde mig på skridskor vid 3 års ålder och sedan dess har det hållit på. Har varit runt i en del olika klubbar och samlat på mig en hel del erfarenhet både utanför och på isen.

Hur har sommaren varit hittills? Vad är hemma för dig nu på sommaren? Tränar du på egen hand eller ihop med några andra?

Den har vart bra tycker jag. Just nu bor jag i Kalmar men Stockholm kommer alltid vara hemma för mig! Jag kör på själv. 

Hur gick tankarna när du skrev på för klubben? Vad är din känsla av Skövde IK och lagbygget?

Jag ville komma någonstans där jag får en bra roll och får utnyttja mina styrkor och det var väl därför valet föll på Skövde. Sen är det en fin stad och en klubb med bra publiktryck omkring sig.

Det känns självklart väldigt spännande och förhoppningsvis får vi ihop det riktigt bra framåt seriestart.

Mål med säsongen? Personliga mål med hockeyn?

Lagets målsättning får klubben kommunicera. Men jag vet vad som gäller där och förhoppningsvis kan vi nå upp till de mål som är satta.

För egen del vill jag göra en bättre säsong än föregående år givetvis. Jag vill vara en ledande spelare som hjälper till att dra detta laget framåt.

Vad är dina styrkor i spelet och vad tillför du?

Mina största styrkor ligger i det offensiva med kreativitet, målskytte och poäng, men tycker jag har stora styrkor i det defensiva också!

När flyttar du till Skövde?

Det blir framåt månadsskiftet. Antingen den 31:a eller den 1:a. 

Ny serie för din del, HockeyEttan Västra, vad tänker du om serien och lagen?

Ja det ska bli spännande att se hur den står sig och även kul med lite nya lag. Framförallt matcherna mot Mariestad ser man fram lite extra emot, där ska vi plocka med oss 6 poäng från de matcherna!