Boden vann i sin premiär!

Premiärfesten hemma mot Kiruna AIF slutade med en säker 5-2-seger.

Festens huvudnummer kanske var Oskar Sundqvist som hyllades och visade upp NHL-bucklan i hemmahallen. Men det  spelades även hockey då Boden gästades av konkurrenten AIF.

Trots ett stort Bodenövertag i första perioden var det gästerna som tog ledningen då nyförvärvet från Kanada, Cheyne Matheson stod f

ör ett fint pass till Daniel Taavo.
I starten av andra perioden var det dags för nya Bodenbacken Per Savilahi-Nagander, med ett förflutet i bland annat ­Luleå Hockey och AIK, att visa upp sig och ­kvittera.

Henrik Tamminen ville inte vara sämre än övriga nyförvärv. Han gav hemmalaget ledningen för första gången i matchen. Men innan andra perioden var över kom AIF tillbaka genom William Strömbäck efter Bodenslarv på blå.

Men Kiruna som förlorat sin första träningsmatcher kunde inte hålla mot Boden i slutet av matchen. Henri Tamminen, Max Pålholm och William Dageryd, ordnade till slutresultatet 5-2, varav det sista i tom bur då Kiruna försökte jaga ikapp.

Hela 1521 gäster kom till premiärfesten i Boden.