fre 13 mar Slut
Hockeylag MAR 1
Hockeylag TRA 0
lör 14 mar 16:00
Hockeylag MAR -
Hockeylag TRA -

“Osten” inför PlayOff 1: “Vi kommer att ge allt”

Det blir Visby/Roma som Lindlöven ställs emot i PlayOff 1. Valet föll på gotlänningarna, som inleder hemma på tisdag innan matchserien vänder till Bergslagen. Lindlövens sportchef Tomas Östlund ger här sina tankar.

Som sjätte lag i ordningen valde Lindlöven sitt motstånd till PlayOff 1 under torsdagens livesändning. Kvar fanns då Piteå och Visby/Roma som alternativ, där valet föll på det senare. Totalt fanns sju tänkara motståndare med på förhand, där Visby/Roma var en av huvudkandidaterna.

– Absolut, vi hade talat igenom möjligheterna. Vi hade väl inte trott att Boden skulle ta Teg. Men sen fanns ju Vimmerby, Piteå och naturligtvis Visby/Roma med i våra planer, förklarar Lindlövens sportchef Tomas “Osten” Östlund som tog beslutet tillsammans med tränaren Jonas Dufåker.

– Vi har inte spelat mot dem på länge och det kändes bra både för mig och “Duva”.

Lovar underhållning: “Det blir inte bättre än så här”

PlayOffspelet inleds redan på tisdag med det första mötet, där Visby/Roma står som hemmalag. Lindlöven spelar därefter hemma fredag 28/2 och eventuellt lördag 29/2, som i så fall är en direkt avgörande match. Innan dess väntar förberedelser både på och vid sidan av isen med planering av veckans bortaresa. En mycket häftig vecka väntar nu Lindlöven.

– Det här är det roligaste som finns för hockeyspelare och publik! Det är krig över 60 minuter och det kommer att bli ett riktigt fysiskt spel, lovar “Osten”.

Matchserien mot Visby/Roma avgörs, precis som hela playoffspelet, i bäst av tre matcher. Först till två vinster gäller och det är därmed redan klart att den avgörande matchen kommer att spelas i Lindehov nästa helg.

– Det här är verkligen matcherna att se, med slutspelskaraktär rakt igenom. Det blir inte bättre än så här!, konstaterar Tomas Östlund och vänder sig till alla hockeyfans i Lindesbergsområdet;

– Jag vill se ishallen utsåld och jag hoppas verkligen att folket sluter upp, tar sig till Hovet och stöttar laget. Vi kommer att ge allt.

PlayOff 1:
Tisdag 25/2 Visby/Roma-Lindlöven
Fredag 28/2 Lindlöven-Visby/Roma
Ev. Lördag 29/2 Lindlöven-Visby/Roma

Text: Hannes Feldin