Beskedet: Max 500 personer i arenan

Efter det att Regeringen beslutat om ett förbud mot sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 500 deltagare har Svenska Ishockeyförbundets givit besked om hur ishockeyn ska hantera förbudet.
Det här gäller för Hockeyettan.

Max 500 personer i Arenan/Ishallen. Detta inkluderar spelare, ledare, funktionärer, publik m.m. Detta gäller från och med torsdag den 12 mars och tills vidare.

– Det är bra att det kom ett besked, men en klubb kan självklart också välja att spela inför tomma läktare. Det är helt upp till varje klubb att själv besluta om. Fullt klart är att oavsett vilket beslut klubben fattar innebär det konsekvenser för klubben men jag tycker det är bra om vi verkar för att minska eller allra helst stoppa smittspridningen av Coronaviruset, säger Ronnie Glysing, ordförande i Ligaorganisationen Hockeyettan.

– Riksidrottsförbundet har imorgon kallat Svenska Ishockeyförbundet och andra förbund för att diskutera vilka riktlinjer som ska gälla framöver. När vi får besked om riktlinjerna återkommer vi med ytterligare besked och information, fortsätter Ronnie Glysing.

–Hockeyettan står inför ett spännande slutspel och kvalspel som lockar många supporters till arenorna. Därför är det bra att vi tillsammans med vår samarbetspartner ATG/Kanal 75 nu säkerställt att alla matcherna direktsänds på ATG Hockeyettan Play. Det innebär att alla som vill kan följa sitt favoritlag och se alla matcherna i Kvalserien till HockeyAllsvenskan, avslutar Ronnie Glysing.

 

Nils Ekmark/ATG Hockeyettan
Bild: Arne Rundlöf, Väsby Hockey