Sat 23 Jan Slut
Hockeylag HHC 2
Hockeylag ÖST 4
Sat 23 Jan Slut
Hockeylag HANV 3
Hockeylag KAL 4
Sat 23 Jan Slut
Hockeylag ENK 2
Hockeylag BOR 4
Sun 24 Jan 16:00
Hockeylag ENK -
Hockeylag KAL -

Bra insats när Borlänge betvingades

Bois inledde i eftermiddag sin revanschturné mot de tre topplagen Borlänge, Dalen och Skövde med att ge Borlänge en hockeylektion när man vann med 3-1 (2-1,1-0,0-0). Trots ett tidigt Borlänge mål sviktade inte Bois utan man var det bättre laget och vann fullt välförtjänt. Man var vassa offensivt, tighta defensivt och hade ett väldigt bra special teams.

Bois inledde den första perioden bäst och har några bra lägen, därför kommer 0-1 lite ologiskt. Viktor Bemström från pucken på offensiv blålinje och lägger ett dragskott på mål som hittar in i Sandbergs plockhandskryss. Bois fortsätter dock trumma på och när de får spela powerplay så kommer 1-1 via Douglas Lögdals och Simon Erikssons egna lilla specialare. Douglas passar och Simon framför mål styr in passningen på Alexander Johansson klubbhandssida. Strax efter kvitteringen så kommer också 2-1. Tobias Aronsson får pucken på blå och passar Douglas Lögdal som passar tillbaka till Aronsson som rusat mot kassen och direktskjuter in en handledare på Johansson backhandssida, ett riktigt snyggt hockeymål. Bois skapar flera bra chanser efter det, men sista 6-7 minuterna så är det mer Borlänge. Borlänge som sköt mycket från blå med trafik framför med mål, men antingen sköt man utanför eller så räddade Sandberg.

Den andra perioden fortsätter Bois spela bra och spelar bra, även om Borlänge försöker sätta högre press på Bois. Det ger Bois dock fina lägen till blixtrande omställningar och det är på en sån som 3-1 kommer. Tobias Björklund hittar med ett pass som slår ut tre Borlängespelare Erik Olsson som kommer i en tre mot tvåa för Bois. Lindén kommer släpande och fullständigt VRÄKER in ett slagskott när han får passet. Borlänge får strax efter det två raka powerplay men Bois spelar riktigt bra boxplay och man täcker flera skott och det som ändå hittar förbi räddar Sandberg. Efter Bois blir fulltaligt så fortsätter Borlänge ha initiativet, men Bois spelar då enkelt. Man chippar ut pucken ur egen zon och tvingar Borlänge att börja om i sina anfallsförsök. Efter några minuter tar Bois tag i perioden igen och får också med sig ett powerplay. Där är man riktigt nära att utöka ledningen flera gånger om. Bland annat har Simon Eriksson ett liknande läge som vid 1-0 men denna gång räddar Borlängemålvakten, och man har också en puck som dansar i målgården och Boisare får slag på den både två och tre gånger men Alexander Johansson lyckas hålla emot.

De två första perioderna var det rätt öppet spel i, men i den tredje blir det betydligt mer ställningskrig. Bois går in för att spela av perioden och lyckas bra med det, trots spel med en man mindre vid två tillfällen. Istället är det Bois som är närmare att göra 4-1, man har ett skott i insidan av stolpen och tre rena frilägen, men Alexander Johansson storspelade. Borlänge har en puck som sånär hittar in, i ett av sina powerplay så prickar Bemström stolpen, och några styrningar som smiter utanför, men 3-1 står sig perioden ut och Bois vinner.

Bois börjar mer och mer hitta in i sitt spel och idag gör man sin bästa match för säsongen. Också Borlänge var riktigt bra men Bois var hela matchen lite vassare offensivt och lite smartare defensivt. Ingen föll ur ramen utan alla spelade efter gameplanen till punkt och pricka. Allra bäst var dock förstakedjan med Douglas Lögdal, Erik Olsson och Jesper Lindén som skapade i stort sett så fort de var inne.

Härnäst väntar en ny tuff match då serieledande Dalen ska betvingar på sin hemmaplan. Kan Bois återupprepa denna prestation ska inte det vara en omöjlig uppgift.

Av Krister Holm

Foto Anna Engström