Sat 23 Jan Slut
Hockeylag HHC 2
Hockeylag ÖST 4
Sat 23 Jan Slut
Hockeylag HANV 3
Hockeylag KAL 4
Sat 23 Jan Slut
Hockeylag ENK 2
Hockeylag BOR 4
Sun 24 Jan 16:00
Hockeylag ENK -
Hockeylag KAL -

Aronsson målskytt igen

Tobias Aronsson har verkligen fått det att lossna. Igår gjorde han mål igen, för fjärde gången de senaste fem matcherna. Poäng har han gjort i sex av de senaste sju matcherna. Han är en av pusselbitarna som gjort att laget lyft, igår gjorde laget kanske sin bästa insats hittills när Borlänge besegrades. Hemsidan tog ett snack med Tobias direkt efter matchen.

Vilken skön seger, och vilken bra match ni gör!

Ja men grymt kul. Det känns som det var två taggade och bra lag idag, det var bra fart. Jag tycker Borlänge gör också en bra match. Det var grymt kul att spela en så tight och fartfylld match.

Vilket stäm ni har i spelet!

Ja det känns som att vi fått bitarna att falla på plats mer nu och ger det resultat. Det är klart att det är roligare att spela nu när det stämmer och det kuggar i än när det hackar.

Spelvändningarna satt fint, så fort de hamnade högt med tredjegubben så ställde ni om.

Vi har tränat på det i stort sett varje dag. Vi vill vara starka på det och det tycker jag vi visar att när det funkar så sköljer vi över motståndarna.

Din egen insats, mål idag igen!

Ja jag har kommit in i ett litet stim nu i målproduktionen, jag skulle ha gjort ett senast också när ”Dogge” passade mig. Men det är jätteroligt att vara med och bidra naturligtvis, jag vill vara med och bidra både offensivt och defensivt.

Vad är det som gjort att det lossnat nu, är det bara tillfälligheter eller?

Nej jag försöker jobba under veckorna på att skjuta mycket, jag är uppe i hallen och skjuter X antal skott från positioner jag brukar skjuta och till slut om man fortsätter skjuta så kommer målen till slut.

Du är en del av powerplay, en spelform jag tycker ni också gör bra idag även om det inte var så många tillfällen…

Ja powerplay har funkat bra, det är i stort sett samma uppställning som förra säsongen så vi vet vad vi ska göra. Det var jag som var lite slarvig i andra powerplayet när jag ska spel fram Erik där, annars så brukar han smälla dit dom i det läget. Men det har funkat bra.

Vi måste också säga att Borlänge är duktiga…

Ja dom ligger där uppe av en anledning, det är ett bra lag, det såg vi idag.

Fast ni var duktiga på att hålla dom utanför er box.

Ja som du säger så hade de mycket puck så var de inte inne i de heta ytorna framför mål. Sedan finns det alltid saker att jobba på, vi vill stänga ner dom fortare och ta pucken och kunna ställa om till anfall, men det får vi jobba på och det har ändå gått framåt.

En annan detalj var att ni spelade klokt så till vida att när de hade momentum så spelade ni väldigt enkelt och bara chippade ut pucken ur zon så de fick börja om igen hela tiden.

Man måste acceptera att man inte styr matchen i 60 minuter och det kände vi av på ett bra sätt, vi lyfte ur pucken så vi kom ut ur zon och lyfte upp laget, så slapp vi långa anfall i egen zon.

Dalen härnäst, en andra match ni gärna vill ha revansch i förstår jag.

Dalen hemma skulle vi ha tagit alla tre poängen i, men vi slarvade bort det på slutet. Jag tycker vi var det bättre laget, så det finns revansch att utkräva, men spelar vi som idag har vi en god chans att få revansch.

Ja ni har tagit ett stort kliv sedan den tiden av seriespelet.

Ja absolut!

Vad är det som stämmer bättre?

Vi är mer konsekventa, gör samma sak om och om igen och tror på vår spelidé. Det har vi gjort bättre på slutet, och då spelar vi bättre och vinner fler matcher. Alla vet vad dom ska göra, det är väl det största.

Även passningsspelet tycker jag funkar bättre…

Ja men det hänger nog ihop med att alla vet vad dom ska göra, alla vet att där kommer en gubbe och där kan jag slå den. Så vi hjälper varandra bättre och slår också bättre passningar.

Av Krister Holm

Foto Anna Engström